Д-р Мадлена Бояджиева се срещна с младата поетеса Николина Милева


Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева се срещна с младата и талантлива поетеса – Николина Милева, която постигна забележителен рекорд по пътя към литературните върхове, като само за един месец получи три авторитетни награди. Творческите постижения на писателката, от град Тетевен, не останаха незабелязани и местната администрация, в лицето на  д-р Бояджиева, я удостои с грамота за нейния принос към културата, образованието и книжовността. Градоначалникът й пожела още много успехи и да продължава да прославя името на град Тетевен.

Николина Милева е млада и талантлива поетеса, която е удостоена с редица награди. Сред тях блести особено забележителното първо място на Националния поетичен конкурс „Мара Белчева“, което й е присъдено от най-изтъкнатите писатели, критици и редактори в тази област. В съревнование с други 450 творби на 188 авторки, нейното стихотворение „Трохи от прошки“, извоюва най-високото отличие посветено на аристократката на българската поезия – Мара Белчева.

Талантът на тетевенката бе отбелязан с награда и на XII-я Национален конкурс за поетеси на името на Дора Габе, където бяха представени195 участнички с над 1000 стихотворения. В колекцията от награди с особен чар блести и отличието от VIII-я Национален конкурс за учители творци, тъй като Николина е учителка по професия. Награждаването се състоя в навечерието на 1-ви ноември в литературен клуб „Перото”, където литературният й талант беше оценен по достойнство с Почетна грамота.

Коментари