Д-р Мадлена Бояджиева проведе среща с жителите на тетевенското село Галата


Кметът на община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, проведе работна среща в село Галата, на която се обсъдиха множество теми и наболели въпроси. На дискусията присъстваха кметът на Галата, общински съветници, местни работодатели и жители на селото.

Д-р Бояджиева заяви ангажираността на общинското ръководство към проблемите на местното население и запозна присъстващите с моментното състояние на Общината. Обърна се внимание на лошото финансовото положение, в което е поставена Община Тетевен от предходното ръководство, проектите и санкциите към тях. Градоначалникът отбеляза, че за първото полугодие се наблюдава увеличение на приходите и намаляване на разходите, като допълни, че нещата ще се случат, но по-бавно от желаното. Наблегна се и на оздравителната програма, която трябва да се изготви за отпускането на безлихвен кредит от Министерството на финансите. При нейното добро изпълнение, заемът може остане като субсидия. Д-р Бояджиева подчерта усилената работа на ръководството на Община Тетевен за откриването на нови работни места, като в момента се водят преговори с инвеститори.

Хората от селото споделиха своите проблеми, като най-належащи към момента са: да се намери решение за около 20 къщи, които са без вода; да се осигурят допълнителни контейнери за сметосъбиране; да се ремонтират улиците в най-лошо състояние; проблемът с възстановяването на ремонтираните от ВиК участъци; и не на последно място проблемът с канализацията.

Д-р Бояджиева каза, че се планира по проект с европейски средства да бъде ремонтирана главната улица, като се подмени асфалтовата настилка, тротоарите и осветлението. Кметът обеща подкрепа и съдействие по всички останали теми, които бяха обсъдени на срещата.

 

 

 

 

 

Коментари