Д-р Мадлена Бояджиева, кандидат за втори мандат кмет на община Тетевен: Работихме здраво, изправихме общината и продължаваме с работа, работа, работа


МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019, ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Работихме здраво, изправихме общината, която заварихме в колапс и продължаваме с работа, работа, работа. Благодаря ви за номинацията, приемам я не като привилегия, а като признание, чест и огромна отговорност. Благодаря на областния координатор Николай Нанков, без когото трудно бихме постигнали всичко направено досега, на Изпълнителната комисия и лично на нашия лидер Бойко Борисов за доверието, оценката и подкрепата. Най-добрата кампания на един кандидат за втори мандат е успешният му първи мандат. Вярвам, че посоката, която зададохме е вярната, правилната, и продължаваме, ако получим доверието на хората. Виждам одобрението на хората и знам, че тези четири години са си стрували усилията. С тези думи общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Тетевен и кандидат за втори управленски мандат като кмет на общината д-р Мадлена Бояджиева откри форума за представянето на листата на партията за Местни избори 2019.


Бояджиева направи кратка ретроспекция на отиващите си 4 години в управлението: Наследихме община Тетевен във фактически колапс и заедно с моя екип трябваше да вземем спешни извънредни мерки, за да се справим със състоянието й. Имахме наложени тежки финансови корекции по проекти на предишното ръководство в размер на 5 милиона лева и трябваше да търсим спешни решения и начини за погасяването на тези огромни дългове. Общината бе част от „черния“ списък на Министерството на финансите за общини в лошо финансово състояние. Веднага след началото на мандата започнаха да постъпват настойчиви искания и нотариални покани за изплащане на дължимите суми към фирмите-изпълнители по реализирани проекти. Управляващият орган започна принудително събиране на сумата по наложената корекция по проекта за МБАЛ – Тетевен чрез Национална агенция за приходите (НАП). Общината бе изправена пред запор на сметките и блокиране на дейността й, което означаваше блокиране на издръжката на детските градини, социалните заведения, сметосъбирането, осветлението, изпълнението на капиталовата програма. Това щеше да засегне изключително много хора и дейности. Общината дори нямаше правната възможност за кредитиране от търговска банка, защото бяхме попаднали в забраната за годишни разходи по обслужването на дълга от Закона за публичните финанси. С много денонощна работа не допуснахме тези трудности да се усетят по никакъв начин от хората, всички ангажименти на местната власт към тях изпълнявахме безотказно.

По думите на Бояджиева удовлетворение носи фактът, че след толкова усилена работа, в началото на 2018 г. община Тетевен отпадна от списъка на Министерството на финансите за общини в лошо финансово състояние, а в края на 2018 година вече е изчистила и всички наследени просрочени задължения. Тя благодари на областния координатор Николай Нанков, на правителството и на всички институции, съдействали преминаването през този труден период.


„Над 50 улици в цялата община са асфалтирани, изкърпени или с положен бетон, обновени са 9 многофамилни жилищни сгради в гр. Тетевен, с което е подобрено качеството на живот в 400 апартамента с над 1000 обитатели, извършен е ремонт в учебно-административен корпус, физкултурен салон, общежитие и столова и кухня на НПГГСД „Сава Младенов“ на стойност 1 200 000 лв. чрез ОП „Региони в растеж“, извършен е основен и текущ ремонт на училища: на сградата, общежитието и салона на училището в с. Черни Вит, на физкултурния салон в училището в с. Глогово, на покрива и дворното пространство на училището в Градешница, приключва мащабен ремонт на стойност 1 200 000 лв. в най-голямото училище в общината, СУ „Георги Бенковски“ в Тетевен. В ход е и ремонт и реконструкция на покрива на сградата на училището в Рибарица, финансиран по „Красива България“ и със средства от общинския бюджет. Изградена е система за парно отопление в Детска градина в с. Български извор“, припомни кандидатът за кмет на ГЕРБ.

Д-р Бояджиева се спря в детайли на още много реализирани проекти във всички сфери. Тя подчерта, че по време на кампанията тя и кандидатите за общински съветници ще се срещнат с хората във всяко населено място и ще покажат направеното, както и планираните за втори мандат дейности и проекти.

Искам вие да бъдете нашите посланици по места, нека всички тетевенци и жителите на общината погледнат направеното, за да ни дадат своята подкрепа да продължим, нека не връщаме общината там, откъдето с много труд и нерви успяхме с общи усилия да я изправим и върнем на правия път, призова д-р Бояджиева.


На форума, който се превърна в отчет на направеното през първия мандат, да подкрепят Мадлена Бояджиева и нейния отбор дойдоха народните представители Георги Марков и Димитър Главчев. И двамата подчертаха, че една малка община като Тетевен вече се превръща благодарение на Мадлена в това, което най-много заслужава да бъде – не само най-красивата, но и привлекателна и уредена община в Балкана.

Ето какво каза Георги Марков във своето слово:

,,Аз се запознах в българския парламент преди две години с д-р Бояджиева – Кмет на Тетевен и казах тук пред всички, че както има любов от пръв поглед, така има и политическо доверие от пръв поглед. Тя ме грабна. Толкова интелигентна, толкова одухотворена, толкова харизматична, че може да прави чест да бъде кмет на който и да е град в Европа. И сега, като дойдох в Тетевен, то зримата промяна се вижда. Много ми харесва този съюз между ГЕРБ и СДС в Тетевен. Той е емблематичен, тъй като на 30-тата година от промените се събират партията ГЕРБ, която перманентно осем пъти – четири пъти на парламентарни избори и четири пъти на европарламентарни избори, побеждава БСП и партията СДС, която нанесе първия удар тогава 1991 г. в снагата на комунизма в България. Тези избори са на ненаправеното от БСП и направеното от ГЕРБ. Двете национални катастрофи, до които ни доведе Българската Социалистическа партия 90-те години, до мизерията, която ни стовари тогава, Лукановата и Виденовата зима. Да няма лекарства, да няма храна, да няма бензин, а по-късно да ни направят по три долара заплатите и днес се чудим защо сме най-бедните в Европейския съюз, партията която създаде модела Орешарски, модела на подставените лица, която се опитва да провежда и сега. Аз се надявам на здравия разум на тетевенци, да дадат доверие на жената, направила толкова много за града, а не на този, който докара до фалит града и я накара, тя като кметица, да започне не от нулата, а много под нулата да възстановява града. За това ѝ желая успех, за това казах, че винаги бих идвал да я подкрепя като народен представител от София. Аз съм народен представител на всички по българската конституция“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари