ГАЛЕРИЯ! Донна, балет „Нова“ и Студия „Гласове“ се обединиха в каузата „По-здрави и щастливи, ползвайки презервативи“


Сдружение „Младежта на Троян в действие“ и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните обединиха сили и организириха един по-различен празник за младите хора в град Троян. Празникът мина под два надслова – „По-здрави и щастливи, ползвайки презервативи“ и „Здравей, ваканция без дрога“.

Събитието започна със състезания по шах, лека атлетика и ориентиране. Всички победители бяха наградени от г-жа Бисерка Петрова (секретар на ОбКБППМН) и г-н Тодор Комитов (гл. експерт младежки дейности и спорт).

И още едно награждаване се състоя и то бе направено от зам.-председателя на сдружение „Младежта на Троян в действие“ Митко Динушев. Той награди преподавателите Марийка Станчева и Магда Колева за активно участие по проблемите свързани със сексуалното и репродуктивно здраве сред младите хора на град Троян. Награди получиха и три ученички от СОУ „Васил Левски“ – Троян за създаването на сайт, свързан с превенцията на наркотиците сред младежта – Таня Хитрова, Петя Иванова и Николета Дикова. Наградите за тях бяха подсигурени от СОУ „Васил Левски“ и сдружението.

Водещи на събитието бяха очарователната Тамара Кривлева и талантливият Радко Петков. По време на концерта ученици от Ученическия съвет при СОУ „Васил Левски“ – Троян раздаваха флаери и контрацептиви с превантивна цел. Всеки можеше да си направи и безплатен тест за СПИН в залата на ОбС в сградата на Община Троян.

Концертът започна със силно подгряване от талантливите и доказани на сцената момичета и момчета от Студия „Гласове“ при НЧ „Наука-1870“ и при СОУ „Васил Левски“ – Троян. На сцената се качиха Радко Петков, Христо Христов, Мира Попова, Ажда Такалова, Ани Ненова и Лъчезар Лазаров. Те повдигнаха настроението на публиката до излизането на сцената на поп певицата Донна с балет „НОВА“. Донна пя в продължение на повече от един час най-големите световни денс хитове. И хората, които бяха на площада, се радваха на хубавата и модерна музика.

Сдружение „Младежта на Троян в действие“ изказва благодарност към всички, които помогнаха този концерт да стане реалност: фирма „Калинел“ и най-вече на г-н Марин Радевски, супермаркети „Слънце“, ресторант „България“, „Transsoft technologies“, най-големият интернет и ТВ доставчик NETWORX и бензиностанции „Троянефт“.

Проект „По-здрави и щастливи, ползвайки презервативи“ се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска програма „Обществен форум за реализиране на партньорски проекти“!
Коментари