Донка Михайлова: Народните представители се концентрират в по-голяма степен върху работата си в НС и контактите и подкрепата към общините като че ли са на втори план


В края на годината можем ли да кажем, че община Троян е в стабилно финансово състояние?
– Твъро да, въпреки трудностите се справихме и приключваме успешно финансовата година. За пореден път Министерство на финансите ни сочи сред най-добрите. Винаги съм държала изключително много на финансовата устойчивост на общината, защото това предполага развитие и грижа за хората, особено в трудна ситуация като днешната. Това ни дава спокойствие, че можем да посрещнем неочаквани разходи, които е възможно да възникнат през трудно прогнозируемата 2021 г.


Според Вас през новата 2021 година дали ще се стигне до национализиране на ВиК „Стенето“? Кои народни представители от област Ловеч помагат това да не се случи?
– Ако някой от политическите сили в Народното събрание реши да тръгне към приеманаето на закона, мисля че ще понесе тежки последствия на предстоящите избори. Затова вярвам, че преди изборите тази тема няма да бъде поставена. След това се надявам на здрав разум. Вероятно защото законът не е внесен в Народното събрание за разглеждане, народни представители от Ловешка област към този момент не са заявявали интерес към темата, поне пред мен.

В медийното пространство народните представители от област Ловеч някак си стоят в сянка или по-точно можем ли да кажем, че не работят достатъчно за своя избирателен район? Какви са Вашите впечатление от тяхната работа? Има ли народен представител от област Ловеч, който можете да посочите в конкретен случай да е помогнал на община Троян?
– Може би, в последните години народните представители се концентрират в по-голяма степен върху работата си в законодателния орган и контактите и подкрепата към общините като че ли са на втори план. За сметка на това имаме преки работещи контакти с Правителството, което през 2020 г. отговори на очакванията ни за  финансиране на клетка на депото за твърди битови отпадъци, началото на изграждане на спортна зала, южния вход, моста при „Лукойл“. 

През новата 2021 година предстоят парламентарни избори. Все повече се говори, че именно Вие ще сте водач на листата на БСП за област Ловеч. Как ще коментирате това?
– Не скривам, че съм имала различни предложения за професионално развитие. Преди повече от 9 години аз избрах Троян и на този етап не виждам причина да променям този избор. Троянци пък избраха мен за трети път с ясна подкрепа. Доверието, което ми гласуваха гражданите на общината и на последните местни избори ме задължават.

Пожелайте нещо на всички троянци по случай Коледните и Новогодишни празници.
– За пръв път ще пожелая едно единствено нещо – здраве. Защото вярвам, че ако сме здрави, с прословутия троянски дух и предприемчивост ще преодолеем и кризата, и трудностите, а Троянска община ще продължи своето устойчиво развитие. Чрез медията Ви искам да пожелая на жителите на общината ни да имат една уютна Коледа с най-обичаните хора.

Коментари