Диалог за правосъдие пита: Къде остана бялата ви одежда, г-н Иванов, с която заблуждавате младите, непокварени и неопитни хора от протестите?


Когато Димитър Ламбовски дава скандални показания за “Антикорупционния фонд” през когото “Америка за България” подпомага Христо Иванов е надежден свидетел. Когато шепне на ухото на Христо Иванов за Маджо е провокатор, коментира журналистът Явор Дачков

Скандален видеозапис на лидера на „Да, България“ Христо Иванов и бившия депутат от НДСВ и свързан с някогашната групировка СИК Димитър Ламбовски излезе наяве. От него става ясно, че Ламбовски силно иска да разкаже на Иванов относно проведен от трето лице разговор с легендарния в криминалните среди бизнесмен Младен Михалев-Маджо. Бъдещият кандидат за премиер Иванов от своя страна посочва на приятеля си Ламбовски, с когото тъкмо си е направил снимка при палатките на „Орлов мост“, че за зла участ разговорът им се излъчва на живо в социалната мрежа Фейсбук. След като бившият депутат се примирява, че няма да проведе разговора на момента и усеща, че ситуацията се е оказала безкрайно неудобна, следва втори опит той да привлече вниманието на Иванов, който без да иска отново попада в лайф стрийма на Иванов.

Веднага след излъчването на видеозаписа редица социални медии, граждани и обществени лица излязоха с публични позиции, а и с въпроси към Христо Иванов. Сред тях е и неправителствената организация „Диалог за правосъдие“, които се присъединяват към зададените по-рано от карикатуриста Христо Комарнитски въпроси до Иванов, но добавят някои и от себе си.

„По-дълбоки връзки“ в този сюжет намери и журналистът Явор Дачков.

Ето какво пишат от „Диалог за правосъдие“ до лидера на „Да, България“:

От изтеклия вчера запис, от стената на Христо Иванов, впоследствие бързичко изтрит, случайно българската общественост узна, че лицето Иванов, коронован от своите за бъдещ премиер на България, позира на снимка със свидетеля от третата част на серията „Джуджетата“, Димитър Ламбовски. За този свидетел, гузно и объркано разказващ история за върнати му даром  от Първоинстанционната специализирана прокуратура 500 000 евро, без да има общо с изземването им, в Гугъл се оказва, че е писано много. Прочетете, за да прецените сами свързан ли е с престъпния свят, кой е той и за какво се бори.

От записът обаче става ясно, че въпросният Ламбовски овековечава познанството си с бъдещия  премиер, за да не бъде забравен след време. Видимо присъдружен на ,,бъдещия премиер“, Ламбовски бърза да докладва, че някой, чието име не се съобщава, защото се знае кой е трябвало да направи това, се е обадил вече на Маджо. За Маджо  Гугъл също знае много, но не знае, че сигурността му е от особена важност. Прокурори и от ВКП бяха проверявани  какво внасят с личните си вещи, в деня в който се разчу,  че същото това лице ще дойде в съдебната палата в София.

Явно важността на Маджо и неговата роля в пълзящия преврат в България  са важни за Христо Иванов, защото Ламбовски прави опит да съобщи резултата от това обаждане, но Иванов посочва микрофона на яката си и съобщението е неизречено докрай.

Присъединяваме се към въпросите на г-н Христо Комарницки  до ,,коронования премиер“ и добавяме:

1. Серията „Джуджетата“ и ДБг от филмите на Чарли Чаплин ли е заимствана във ваша полза? Ламбовски в ролята на детето от улицата с камък срещу властта ли играе?

2. Каква е връзката на ДБг с БСП и президента Радев и каква е ролята на Маджо в процеса на сближаване на пропастите между „идеологиите“ (разбирай интересите) на сините и червените, ако има такава връзка?

3. Кои мутри трябва да се извадят от управлението и кои са мутрите, които ще заемат местата им?

4. Къде остана бялата ви одежда, г-н Иванов, с която заблуждавате младите, непокварени и неопитни хора от протестите?

5. Кога лъжете и кога говорите истината, г-н Иванов като се знае, че последиците от първата лъжа са, че никой повече не ви вярва?

Източник: legalworld.bg


Коментари