Джейхан Ибрямов: Горд съм да бъда част от партията, която нито за миг не подмени идеалите си…


Скъпи приятели, скъпи Депесари,

Днес е паметна дата в историята на ДПС. На тази дата преди 31 години в един апартамент във Варна 33-ма души, начело с Ахмед Доган, създават Движението за права и свободи, което днес е сред ключавите политически сили у нас и в Европа.

Нашата партия е единствената по рода си още от самото си създаване в зората на прехода, която се ражда след трагедията наречена Възродителния процес. Тя е многократно заклеймявана, но силата на хората, обединени от общата кауза, надделява в името на правата и свободите на българските граждани. За да се утвърди като символ на мира между етносите у нас, партията е минала през умелото ръководство на д-р Ахмед Доган във времето на тоталитаризма, когато репресиите срещу турското население у нас са най-ожесточени.

Именно този етнически модел, който сме утвърждавали в годините, е от особена важност и днес, а ДПС се доказа като конструктивна Либерална сила на баланса в обществено-политическия живот на България и Обединена Европа.Ще помним делото на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган. Именно създаването на ДПС е началото на борбата за европейска идентичност у нас, което малко по малко предизвика серията от демократични събития, довели до падането на тоталитарния режим.

Горд съм да бъда част от партията, която нито за миг не подмени идеалите си и не се поддаде на чужди интереси. Честит празник, скъпи колеги и приятели! Пожелавам на всички ни сили и време, за да продължаваме да бъдем стожер на етническия мир у нас! Защото думата “Заедност” не е просто фраза, а е изстрадана през годините и е доказала своята мощ.

Джейхан Ибрямов
Народен представител на ДПС в Ловеч

Коментари