Деца от Троян направиха съпричастни депутатите със своята инициатива „Заедно в доброто”


По покана на депутата от ГЕРБ-Троян Иван Миховски, деца и родители от Троян посетиха днес парламента и направиха съпричастни всички народни представители със своята благородна инициатива „Заедно в доброто”. Малчуганите са изработили над 6000 мартеници, средствата от които ще дарят за закупуването на мултифункционален енергиен генератор и инструментите към него за детската хирургия в „Пирогов”. Уредът обединява две технологии – ултразвук и адванс биполярна и позволява надграждане, като служи за рязане, манипулиране и тъканна сензитивност”

Мартениците са дело на 9-годишните Елица Павлова, Галина Василева, Магдалена Пежгорска и Мартин Арсов и 7-годишната Деница Маринова. Към троянските добротворци за втора година се присъединява и семейство Сребрина и Светльо Спасови от Разград, изработили за каузата 1000 мартенички.

Тази година целта е да се съберат 24 000 лв. С подобна своя инициатива от миналата година малчуганите осигуриха необходимите средства и дариха на детска хирургия на болница „Пирогов” нови хирургични инструментиНародният представител от ГЕРБ Иван Миховски е подкрепил всички инициативи на децата до момента.

Коментари