Денят на българската община ще бъде отбелязан с изложба и жест към ползвателите на услуги по гражданско състояние


Бивши кметове на Троян, културни деятели и общински служители ще открият изложба по повод Деня на българската община.

Всяка година на 12 октомври се отбелязва Денят на българските общини. През настоящата година Музей на народните художествени занаяти и изкуствата в Троян и Община Троян са подготвили за всички троянци и гости на града изложба, която ще бъде открита на празника.

„Малки троянски истории“ ще бъдат показани във фоайето на общинската администрация в Троян. Това са 10 табла, с кратки забавни и тъжни истории, свързани с историята на град Троян. Изложбата ще бъде открита на 12.10.2016 г. от 12:00 ч. във фоайето на Общината. Тя се осъществява в партньорство на Музея на занаятите и вестник „Троян 21 век“, с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Кметът Донка Михайлова е поканила на изложбата бивши кметове на Троян, с които след откриването, на чаша чай, ще обсъдят развитието на града.

В този ден ще има и специален жест на внимание към всички граждани, ползватели на услугите в областта на гражданското състояние от Центъра за обслужване на гражданите. Всички граждани, които подадат заявления за експресни услуги в Центъра за административно обслужване в Община Троян, за услугите в областта на гражданското състояние, на 12-ти октомври ще заплатят сумата, дължима за обикновена услуга.

Коментари