Два опита за телефонни измами в Ловеч за един ден


Този следобед  в гр.Ловеч са регистрирани два опита за телефонни измами.  По данни на гражданите подали сигнал в ОД МВР-Ловеч, на телефоните им е постъпило обаждане от непознат, който в един от случаите  се е представил за полицай, а при другото обаждане за служител на Дирекция „Национална система 112“ към МВР. По познатата вече схема лицата са поискали съдействие /под формата на пари/ от гражданите за залавяне на телефонни измамници.

Служители от „Криминална полиция” при ОД МВР-Ловеч отново предупреждават: Бъдете особено внимателни, ако получите обаждане с искане на пари. Имайте предвид, че няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите. Затова не хвърляйте пари и ценности през балкона и не ги оставяйте под контейнери, пейки, кошчета или на други места, вярвайки, че оказвате съдействие на полицията.

Не се доверявайте, не давайте пари на непознати, търсете обратна връзка, свържете се с полицията на тел.112.

Поговорете за телефонните измами с възрастните си близки –  обикновено именно те попадат в капана на престъпниците. Постоянно им напомняйте за престъпните схеми и как да реагират, ако получат обаждане с искане на пари.

Коментари