„Да раздвижим Плевен с велосипеди“ организира Община Плевен


Община Плевен организира „Да раздвижим Плевен с велосипеди“ на 28 юни 2015 г.(неделя). Поводът е 26 юни – Световен ден за борба с наркоманиите. плевен

Мотото на инициативата, която преминава под патронажа на проф. д-р Димитър Стойков, кмет на Община Плевен е „Спорт срещу дрога“. С този велопоход, ние плевенчани, искаме да предупредим младите хора и родителите, че употребата на наркотични веществазавладява все повече човешки души.

Огромен ръст на зависимите от наркотични вещества бележи черната статистика у нас. В последните 10 години двойно повече българи употребяват марихуана и екстази. Драстично пада и възрастта на наркоманите – джойнт вече пушат и 14-годишни. Това сочат данните от изследването на Европейския център за мониторинг на наркотиците.

Нашата страна е в топ 6 на държавите, в които има най-голям скок в броя на пушещите трева. Близо сме до държави като Германия, Финландия и Испания. В момента 8,3% от хората между 15 и 34 г. признават, че са пушили канабис за последната година.

Сборният пункт за всички желаещи с велосипеди е площадът пред читалище „Съгласие“ в Плевен от 10 часа. Маршрутът е читалище „Съгласие“, велоялея, моста при Кайлъка. Всички участници ще получат награди.

Коментари