„Дари добро“ за Светломир Петков от село Ломец


Благотворителен концерт с надслов „Дари добро„, организират сдружение „Младежта на Троян в действие“ съвместно с Ученическия съвет при СУ „Васил Левски“ – Троян и съмишленици. Събитието има за цел да събере средства за две каузи на организаторите:

Първата кауза е Светломир Петков Петков на 42 години от село Ломец, който е загубил слуха си напълно през 2014 година. Проблемът при Светльо започва да се появява още през 2009 година, но при преглед не е установен сериозен проблем. В течение на времето започват да се появяват и други проблеми като световъртеж и залитане. През 2013 година на Светльо са му установени туморни образование влявото и вдясното ухо в МБАЛ „Свети Иван Рилски ЕАД“ – София. В същата година му е направена операция на лявото ухо за премахване на тумора и загубва напълно слуха с него. Една година по-късно постъпва отново в същата болница за  операция на дясното ухо. И от 2014 година Светломир НЕ чува напълно!

От този момент нататък, Светломир и неговото семейство правят множество консултации с доктори, при които се установява, че с дясното ухо има минимален шанс да започне да чува. За тази цел, Светльо има нужда от средства за изследвания, лекарства, пътувания до болницата в София и евентуално операция.

В момента той живее заедно с родителите си в село Ломец. Светломир спира да работи след загубата на слуха си. Семейството е изключително бедно и нямат средства, с които да продължи лечението на техния син. В момента и комуникацията с него е изключително трудна и има нужда да бъде закупен специален таблет и специализиран софтуер, за да може да контактува с хората.

Светломир е един от НАС и НИЕ искаме да му ДАРИМ ДОБРО! ПОМОГНЕТЕ МУ, защото всеки може да бъде на негово място! 

Втората кауза е да помогнем на хора в неравностойно положение от Троян през зимните месеци, които са най-трудни за тях. Със събраните пари ще бъдат закупени пакети с храна и раздадени.

В случай, че се съберат повече пари, ще бъдат дадени и на други троянци, които са тежко болни и имат нужда от средства за тяхното лечение. За съжаление все по-малко са тези, които искат дадат публичност на своите лични истории.

Благотворителният концерт „Дари добро“ ще бъде на 1 декември от 18:30 часа в салона на НЧ „Наука 1870“ – Троян. Билети ще се продават от понеделник на касата на читалището. Цената на билета е 5 лв. като всички събрани средства ще бъдат дарени за каузата! В концерта ще вземат участие множество местни таланти.

На 1 декември от 10:00 часа пред входа на НЧ „Наука 1870“ ще бъде разположен благотворителен базар със специалното участие на ученици от паралелката „Организация на хотелиерството“ при СУ „Васил Левски“, които ще приготвят кулинарни изкушения.

Очаквайте в понеделник ВИДЕО със Светломир Петров и неговото семейство!

plakat

Коментари