Дарителска кампания под надслов „Скит „Св. Никола“ – духовен подслон в Троянския Балкан“


В края на месец юни кметът на Община Троян, г-жа Михайлова и Игуменът на Троянски манастир, епископ Сионий дадоха началото на кампания за набиране на средства за възстановяване на Скит „Св. Никола“.

Благотворителната кампания под надслов „Скит „Св. Никола“ – духовен подслон в Троянския Балкан“ е инициирана точно сега, тъй като тази година се навършват 230 години от построяването на скита и 1150 години от покръстването.

Събраните средства ще бъдат вложени в направата ремонт на храма, възстановяване сградата към него, създаване на поклоннически маршрут до самия скит, поддържане гроба на бележития Велко Войвода, възстановяване и ремонт на Аязмото и поддържане на скита. Инициаторите имат идеята в хода на кампанията да привлекат и доброволци.

Разкрита е банкова сметка, на която всеки, който има възможност и желание може да дари сума, която да отиде за възстановяването на скита. За съблюдаване коректността на разходване на средствата е създаден комитет, в състав:

  • Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянски манастир
  • Донка Михайлова, Кмет на Община Троян
  • Катя Панова, счетоводител, Троянски манастир
  • Архимандрит Василий, Троянски манастир
  • Г-жа Маргарита Гладкова, нотариус

В навечерието на храмовия празник на Троянски манастир, г-жа Донка Михайлова и епископ Сионий организират благотворително събитие, което ще се проведе на 13.08.2015 г. от 20:00 ч. в Троянски манастир, в зала „Архимандрит Хаджи Макарий“. В рамките на събитието ще прозвучат хорови изпълнения на църковна музика.

Дарителска сметка за набиране на средства:

ТРОЯНСКА СВЕТА ОБИТЕЛ „УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“

IBAN НА НАРЕДИТЕЛЯ BG04UNCR75271053907014

BIC на банката на наредителя: UNCRBGSF

Коментари