Далаверата „Хиполенд“ – плюеш Борисов, за да избягаш от ревизия


Преди два дни попитахме: „Хиполенд“ – детмаг или машина за протести?

Е, вече нямаме съмнение.

Вчера босът на веригата, мултимилионерът с 19 фирми Мариан Колев, изигра поредно читалищно театро – проплака, че имал ревизия и проверка от Икономическа полиция. Това, разбира се, било свързано с активното му участие в протестите и с писмото, което тиражирал в подкрепа на „ранения“ си от „химическо оръжие“ син.

Оказа се после, че въпросната проверка е ПЛАНОВА. Тоест, замислена доста преди писмото на г-н Колев. И че е част от още 14 ПОДОБНИ ПЛАНОВИ ПРОВЕРКИ на други вносители.

Но какво от това, кой чува? Фейк машината на Бабикян, Прокопиев и Божков ТВ активно промива мозъци и представя желаното за действително. Дотам я докараха в емоционалната спекула, че снощи на протеста извадиха някакви брандирани дечица, размахващи играчки на „Хиполенд“ – уж в знак на съпричастност към страданията на фирмата.

За тези мръсници няма морални граници. Подлярски хвърлят бомбички по полицаите, а после употребяват невинни дечица за користните си цели. 

Да бяхме държава, да се бе намесила Агенцията за закрила на детето, но не сме държава, властите са уплашени и смълчани, треперят над живота на такива като Мариан Колев, Бабикян и сие…

Ония, които не са на площада – кучета ги яли. И най-вече клетите полицаи, превърнати в пушечно месо. 

„Хиполенд“, казват, изкупувал евтини китайски стоки и ги препродавал у нас на дебели цени.

Няма лошо. Това те наричат „успешен бизнес модел“.

Въпросът е обаче, че и в публичния мир Мариан Колев продава ментета – под формата на високопарни лъжи за репресии над семейството и фирмата му.

Ясно е, че Колев е знаел за ПЛАНОВИТЕ ПРОВЕРКИ отдавна и е решил да се представи ЖЕРТВА В АВАНС. Да пусне едно писмо до медиите против правителството ден преди ревизията, а после да изреве с цяло гърло: „Помощ, бият Паниковски!“

Е, ефектът е постигнат. Вътрешният министър отиде на крака да му се извинява и да спира проверките. Сега никой няма да смее да ги докосне, каквито и зулуми да правят. 

Аз не знам как и защо е възможно правителството да нарежда на НАП да спира ПЛАНОВИ ПРОВЕРКИ. Това законно ли е? 

Излиза, че в България всеки, който е против Борисов, е недосегаем за данъчните – заради специфичните характерови особености на самия Борисов. 

Идеално време за търговски машинации. Отиваш на протеста, заявяваш се като „въстаник“ и автоматично отпадаш от списъците на НАП за контрол. После – пей сърце! Може да забравиш за всякакви мита и ДДС-та. 

Страшен диктатор тоя Борисов, ей…

Страшен до глупост.

Време е българските фирми да се ориентират политически правилно, ако им е мил бизнесът – всички навън, на улицата, под мегафона на Бабикян, брандирани! Далаверата идва с 9 септември.

Да го кажем директно – героизмът в България днес е не да си против властта, а да не си сред озверялата тълпа.

Засега ни крепи само една простичка надежда – все някой ден на власт ще дойдат доблестни мъже и жени, които ще действат по закон, по право, встрани от личното си его, извън популизма и евтиното заиграване с кресливите малцинства.

Източник: Pik.bg

Коментари