Дадоха на съд 17-годишен от Троян заради разпространение на марихуана


Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 17-годишен ученик разпространявал марихуана – престъпление по чл.354а, ал.1,изр.1, предл.4 и 5 във вр. с чл. 26, ал. 1 във вр. с чл. 63, ал.1, т.3 от НК. Това съобщиха от Апелативна прокуратура- Велико Търново.

 
Обвинението срещу М. Ц. е за това, че през периода от август 2014 г. до юли 2015 г., в гр. Троян, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително: разпространявал високорискови наркотични вещества – канабис/марихуана/ на три лица, а на 16.6.2015 г., направил опит да разпространи на девойка високо рискови наркотични вещества-канабис /марихуана/ –1,183 гр., на стойност 7,10 лв., като разпространението – продажбата останала недовършена по независещи от дееца причини. Той е обвиняем и за това че на 16.06.2015 г., в гр. Троян, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества две опаковки общо 0, 575 гр. суха тревиста маса – марихуана на стойност 3,45 лв.

 
Обвиняемият е ученик. Сред свои познати бил известен, че продава канабис /марихуана/. Начинът на продажбата бил, като обвиняемият получавал обаждане по телефона, след което се уреждала среща, на която ставало предаването на наркотика срещу заплащане. Така през август 2014 г. в близост до жилищната сградата, където живеел, след предварителна уговорка, продал на трима младежи три топчета с марихуана за 30 лева. По същия начин, след уговорка по телефона, се осъществили и другите две продажби. На 16.06.2015г., около 14 часа, след получен сигнал в РУП- Троян, за държане и разпространение на наркотични вещества, полицейски служители, извършили проверка и засекли ученика при опит за продажба на поредно топче марихуана.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Ловеч.

Източник: lukovit-news.com

Коментари