Гумощник се готви за празници


 На първи юни с. Гумощник ще отбележи 190 години килийно училище и 180 г. от построяването на църквата. По този повод Община Троян осигури финансиране на поредните строителни дейности за част от най-атрактивните и посещавани туристически обекти в троянските села. С 10947 лв. беше ремонтирано килийното училище, което е с боядисани стени, обновени подове и мебели, ремонтирани са настилките с каменни плочи и дограмата. Ремонтирани са входът и коридорите в читалището.

В резултат на изпълнение на Програмата за развитие на туризма в община Троян бяха поставени нови указателни табели към туристическите обекти в селото. Табелите са подготвени със съдействието на Музея на занаятите, а в началото на месец май и монтирани с техническа помощ от Общинското предприятие „Комунални услуги“ Троян и местни жители. Поставени бяха 10 табели, с различен размер, като предназначението им е да насочват туристи към „Килийното училище“ и църквата „Свети Николай летни“.

Тук е мястото Община Троян да информира, че непосредствено преди Великденските празници беше завършена и монтирана беседка при т.нар. Ловджийска чешма в с. Чифлик. Новото място за отдих е изключително приятно, изработено по начин, вписващ се в средата, а около него са засадени горски дървесни видове. ОП „Комунални услуги“ извърши необходимите дейности за отводняване на терена. Проектът е реализиран в партньорство с Държавно горско стопанство гр. Троян

Коментари