Групите „Сигнал“, „СкандаУ“ & Дара – гвоздеят на „Трюфел Фест 2019“ в Угърчин


За четвърта поредна година от 20 до 21 септември ще се проведе традиционния Фестивал на трюфела в град Угърчин /обл. Ловеч/. Състезанието „На лов за трюфели“, конкурс за най-очарователно куче, приготвяне и безплатно раздаване на вкусни ястия с една от най-скъпите гъби, носещи и другото наименование – „черен диамант“ и концертна част с музика на живо от легендарната група „Сигнал“, както и със съвременните любимци в поп музиката – „СкандаУ“ и Дара, са само малка част от изненадите, които организаторите са приготвили за своите гости.

Стартът на есенния панаир ще бъде даден на 20 септември от 18:00 часа в централната градска част на Угърчин, където ще бъде разположена и празничната сцена. Любопитна подробност е, че мястото тази година е съвсем преобразено – целият участък е преасфалтиран и облагодароден с много цветя.

Веднага след като началото бъде поставено, легендарната група „Сигнал“ ще засвири и запее  своите най-големи хитове, сред които са „Сбогом“, „Липсваш ми“, „Да те жадувам“ и др.

На следващия ден – 21 септември, ще бъде разгърната и същинската част на Трюфел фест, изпълнена с много изненади и приключения.

Точно в 12:00 часа фестивалът ще бъде официално открит лично от кмета на града – г-н Станимир Петков. Малко преди това ще бъде изтеглен жребият за най-чаканото и любимосъстезание – „НА ЛОВ… за Трюфели“. Ежегодно то събира най-върлите търсачи на трюфели, които си партнират с домашните си кучета. Задачите ще се изпълняват за време, а победителят няма да  бъде този, който е намерил най-много трюфели на брой, а този, на който общото количество гъби тежи най-много.

Община Угърчин и главният спонсор са подсигурили подобаващи награди за най-добрите. Победителите, освен купи и медали, ще получат и парични премии, като за първо място – 300 лв., за второ – 100 и за трето – 50. (Записването за състезанието „НА ЛОВ… за Трюфели“  може да стане на телефон 0877 02 83 37 или във фейсбук страницата на феста „Трюфел фест – гр. Угърчин“)

Традиционно и сега ще има специална награда на публиката – чисто нова кучешка къщичка, която ще бъде дадена на най-чаровното куче. То ще бъде избрано с аплодисменти на зрителите по време на преминаването на животинчетата по червения килим.

И тазгодишният фестивал няма да мине без вкусни ястия, приготвени с черен трюфел, които ще бъдат споделени напълно безплатно с всички гости. Най-очаквана е изкушаващата паста с трюфели, приготвена на момента. Предвидените порции, които ще бъдат раздадени, са над 1000.  А голямото готвене, в което можете и вие да се включите, започва от 17:00 часа.

Ще има и специален гост-готвач, името на който за сега се пази в тайна… Водещ на събитието ще бъде познатият на всички вече Атанас Стоянов от „БГ РАДИО“.

Кулминацията на фестивала е насрочена за 19:00 часа. Тогава на сцената ще се качат едни от най-актуалните и обичани съвременни български поп изпълнители – Тото и Лъчо от група „Скандау“ и Дара. Те ще забавляват публиката в продължение на повече от два часа, в които ще звучат най-емблематичните им песни.

Организаторите са подготвили и още една, поредна изненада. По време на концерта ще бъде направено уникално 3D лазерно шоу, което до сега не е правено в Угърчин. И разбира се – финалът на фестивала ще бъде грандиозен… близо 5-минутна заря ще заблести в небето над красивия град, което ще бъде достоен завършек на двудневния празник!


Коментари