ГРАБЕЖЪТ НА ВЕКА! Схемите за източване на фондове за масова приватизация на Николай Банев и Борис Бояджиев наподобяват напаст на мароканските скакалци


На Банев колите, самолетите, дори и барабани за резеденцията са купени с пари от заграбени фирми. Приватизаторът Борис Бояджиев по стъпките на Банев та и по-зле, само миналия месец отмъкнал 14 000 000 лева за сметка на приватизационния фонд “Индустриална Холдингова Компания”. Вижте схемите.

Николай Банев комсомолеца, който се хвали, че от собственик на трабант през 1996г. за има няма няколко години се сдобил с огромен автопарк мерцедеси, поршета, аудита и т.н, а от там минава на два броя автомобила марка Майбах, а после и на два самолета и за капак и Ролс Ройс за близо 1 000 000 eвро. През 2002година от “Елма” АД, град Троян са платени огромна част от луксозните возила, които никой в Елма не ги е виждал, камоли да са ползвани за нуждите на завода. Напротив, запознати разказват как “Елма” АД е закупила целия автопарк на Баневи включително и самолетите.

На 23.05. 2002г. “Елма” АД , град Троян, сключва договор за покупка на автомобил Мерцедес SLK 200, модел S500 с цена 175 000 лева, които са платени на същият ден от завода в брой !!! Този автомобил е каран от Николай Банев и е стоял винаги в корпоративната резиденция на Баневи в София.

На 23.05.2002г. “Елма” АД, град Троян, сключва договор за покупка на автомобил Порше , модел Бокстер с цена 50 000 лева, които също са платени същият ден в брой !!! Този автомобил е каран от Николай Банев и е стоял винаги в корпоративната резиденция на Баневи в София.

Декември 2007г. “Елма“ АД закупува барабани, синтезатори, микрофони и т.н. за над 59 000 лева като те никога не пристигат в завода, отиват в корпоративната резиденция на Баневи в София, видно и от снимките по-долу.

Така от “Елма “ АД са източени десетки милиони към Баневи. Да не пропускаме, че Банев е приватизирал “Елма” АД по криминалната схема за масова приватизация, без да е платил и лев, напротив само е източвал за лични нужди. Самолетите, колите, барабаните са само малка част от голямото оглозгване на заграбеното от държавата имущество по схемата масова приватизация.

Банев обещаваше доходност в размер на 40% годишно и хората подведени от това си дадоха боновете книжки, за да може Николай Банев да стане милиардер на наш гръб- на народа. Така Николай Банев от Любимец заграби около 130 предприятия, а Борис Бояджиев от Асеновград (уж от Троян) заграби около 40 предприятия и ги унищожиха, разпродадоха и прибраха парите от тях, като извъртяха симулативни фалити на приватизационните си фондове. Така днес се наричат бизнесмени! До кога ?

Самолетите закупени от “Елма” АД,град Троян в полза на фирма на Баневи
Самолетите закупени от “Елма” АД,град Троян в полза на фирма на Баневи
Един от двата Майбаха закупени с пари от “Елма” АД и ползвани от Баневи
Един от двата Майбаха закупени с пари от “Елма” АД и ползвани от Баневи
Басейна в корпоративната резиденция на Баневи в София, където са разположени и музикалните инструменти на музиканта Николай Банев, закупени с парите на “Елма” АД през 2007г.
Басейна в корпоративната резиденция на Баневи в София, където са разположени и музикалните инструменти на музиканта Николай Банев, закупени с парите на “Елма” АД през 2007г.
Синтезатора в корпоративната резиденция на Баневи в гр.София, който е част от закупените вещи от “Елма” АД на стойност 59 074.52 лева на 28.12.2007г.
Синтезатора в корпоративната резиденция на Баневи в гр.София, който е част от закупените вещи от “Елма” АД на стойност 59 074.52 лева на 28.12.2007г.

Банев е автор и на култовата реплика, че кризата от 2008г. го е свалила от самолета и сега е принуден да кара Майбаха. Истината е, че тогава се е бил разбрал с Борис Бояджиев да фалират “Елма” АД и започва пъкленият план по фалита, в който двамата комсомолци и активни доносници на Държавна сигурност започват източването на “Елма” АД. , за да я фалират за периода 2008-2011г.

Днес, Борис Бояджиев е фалирал „Химатех“ АД и е прелял всички активи във фирмата си „Борком 63“ АД, а същата фирма наскоро апортира апетитен парцел в София за 14 000 000 лева! А къде са парите, те са от масовата приватизация и следва да са при хората, който си дадоха боновите книжки през 1997г. на фонда за масова приватизация „Св.Никола“ или от 1998г. прекръстен на „Индустриална Холдингова Компания“. Истината е една, парите са в джоба на Борис Бояджиев, защото той обяви симулативен фалит на приватизационния си фонд през 2011г. , каза че нямал доходи. Как така е нямал доходи!? Ами няколко години подред той го е планирал като е ограничавал разпределение на дивидент от приватизираните дружества към приватизационния фонд и така фонда е обезкървен.

От там фонда за масова приватизация няма и пари, а след като няма пари, в един „хубав“ момент през 2011г. фирма “Борком”, собственост на Борис Бояджиев пуска молба за ликвидацията на “Индустриална Холдигова Компания” (“Свети Никола”) и година по-късно Борис Бояджиев остава единствен собственик на всички приватизирани през масовата приватизация активи за милиарди. Това е грабежа на века.
И на капак на всичко също през 2011г. Петко Митевски (главен касиер на Алфабанк) – брата на Теменужка (Митевска) Бояджиева , жената на Борис Бояджиев задига 21 000 000лева от Алфабанк, за да ги използва за семейството си, т.е. Борис Бояджиев. Днес Митевски е осъден на 15 години затвор и да върне над 21млн. лева на Алфабанк. Това е обира на века.

И накрая през 2011г. фирма свързана с Борис Бояджиев – “Елком “, Италия внася на 08.12.2011г. молба за несъстоятелност на “Елма” АД и пролетта на 2012г. без никаква съпротива от страна на Баневи, “Елма” АД е вече в несъстоятелност. Мотива е ясен Борис Бояджиев е заграбил по линия на масовата приватизация Елпром Харманли и “Елма” АД му пречи. Никой не е чувал за мотори на Елпром Харманли, а и там нямало специалисти, което е било повод винаги да се взимат такива от Елма.
Днес вземането на “Елком”, Италия официално се представлява от “Глобекс” отново със собственик Борис Бояджиев, който също е част от схемите за грабене на България по схемата на Банев с фондове за масова приватизация придобиват активи, после ги фалират и разграбват, за да се нарекат бизнесмени от Държавна сигурност.

Така разбойниците и грабители на България са бившите доносници на Държавна сигурност, предали естествено както БКП, така и БСП, после и СДС, днес те са модерни Реформатори и редови членове на Да(й) България с адвокат Радан Кънев и естествено борци за справедливост. Цирка е пълен! Но народа не е сляп!

Коментари