ГОТОВ ЛИ ВИ Е АВТОМОБИЛЪТ ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ЗИМЕН СЕЗОН?


Последните летни дни се изнизват и е време да подготвим автомобилите си за зимата.Свързахме се с един от водещите сервизи за смяна на гуми и сервизно обслужване на автомобили в град Троян, а именно Сервиз Гуми Троян намиращ се на ул. „Опълченска“ 1 (двора на стоковото тържище).Сервизът е оборудван с последно поколение машини най-висок клас на водещите италиански марки „Corghi” и „Sicam”. Услугите, които предлага сервиза се изразяват основно в смяна, ремонт  и продажба на гуми за лекотоварни и тежкотоварни автомобили. Също така сервизът извършва смяна и продажба на масла и консумативи. Ето и какво ни каза управителя на сервиза и главен техник Милен Марковски който работи в бранша от близо 10 години:

– Г-н Марковски какво ще посъветвате шофьорите за предстоящия зимен сезон?

– Първо и най-важно според мен е навременната смяна на летните със зимни гуми. Второ важно нещо е избора на марка гуми в случай ,че ви се налага да закупите такива.

– Какво е важно да гледаме при избора на гуми?

– Важно е да не търсим най-евтините като цена, а да съобразим избора си между това какъв клас и качества има гумата за цената, която се продава. Моят съвет с оглед на не високия стандарт и възможност на българите, да се търси среден клас гуми пред това да се купят възможно най-евтините.

– За хората, който могат да си позволят по-скъпи гуми към какви ще ги насочите?

– Марките, които са се доказали във времето като Мichelin, Goodyear, Bridgestone и т.н. са винаги по-добрия избор пред това да се вземат гуми от по-ниско бюджетните компании.

– Какво ще кажете за гумите втора употреба?

– Все повече хора търсят употребявани гуми поради по-ниската цена. При тях е важно грайферът да не е под 5-6 мм и да са с възможно по-скорошен дот, като цяло и те са добър вариант за хората с по-малък бюджет.

– Какво друго освен гумите трябва да проверим преди да е дошла зимата?

– Хубаво е да се прегледат всички течности на автомобила за нормалните им нива и преглед на ходовата част.

Коментари