ГОРЕЩО! Над 20 000 симпатизанти на ДПС на „Росенец“ – бранят вилата на Доган, Христо Иванов с 20 плажуващи провокира полицията и търси сблъсък на етническа основа


Над 20 000 симпатизанти на ДПС се събраха на пристанището и малкия каменен бряг на „Росенец“. Те са твърдо решени да пазят близката вила на почетния си лидер Ахмед Доган от натрапници, които по-рано заявиха, че искат да плажуват на малкия плаж, но всъщност се опитват да стигнат до резиденцията. 

На място има много полиция и сили на жандармерията, които всячески се стараят да не допуснат сблъсъци и мелета на етническа основа. На място обаче лидерът на ДеБъ и около 20 души, които доведе със себе си от Бургас се опитват да провокират привържениците на ДПС и за униформените става все по-трудно да опазят мира. От снимки на местния сайт „Флагман“ се вижда, че симпатизантите на Доган са разположени около резиденцията му и полицията се е погрижила да са отделени от провокаторите. 

На място е лидерът на партията Мустафа Карадайъ, който призова за недопускане на сблъсъци на етнически принцип и заяви, че е потресен от обидите на агитката, която уж се е събрала да ходи на плаж, а обижда хората на ДПС. 

„Вие откъде сте? Българи ли сте“ питаха хората на Христо Иванов симпатизантите на ДПС и крещяха „Мутри и мафия“.  Самият той нападна полицаите и започна да ги бута, а друг удари един униформен и бе отведен в полицейски бус. 

Както ПИК съобщи, по-рано днес Лодкарят и провален министър Христо Иванов се изплаши от хилядите привърженици на ДПС, дошло по неговия призив днес да плажуват на „Росенец“ до резиденцията на Ахмед Доган. В 11 часа вместо да е на място и да посреща поканените от него за слънчеви бани на каменистия бряг, той подви опашки и се скри, видя ПИК.

Лидерът на ДеБъ и обемистият му съпартиец Ивайло Мирчев, който играе и ролята на негов гард, избягаха чак пред общината в Бургас и не можаха да обяснят защо се отказват от плажните забавления и оставиха излъгани 20-те души, които са се подвели да превземат скалите с тях. Заведоха ги пред общината в Бургас, където им се стори по-безопасно, тъй като там кметът на Бургас Димитър Николов ги посрещна учтиво и дори ги покани да влязат.

Христо Иванов и малобрайната му агитка обаче отвърнаха с обиди на добрия тон на градоначалника и нахално започнаха да го нападат с налудничави искания – да им организира автобус и лично да ги ескортира до „Росенец“. Той обаче заяви, че има само личния си автомобил и предложи на Иванов да го закара до там. Той обаче не можа да превъзмогне уплаха си от хилядите симпатизанти на ДПС, готови с гърди да бранят почетния си лидер.

„Току що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парк Росенец. Не са допускани и общински съветници.

Комисар Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност“, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов в своя профил във Фейсбук.

Коментари