ГОРЕЩО! Дали Гошо Гъза и Дора Георгиева подвеждат медиите с неверни новини, или се опитват да се измъкнат от закона…


Днес в Ловешкия районен съд се гледа дело №1775/2016. Делото, както вчера информирахме, е на охранителната фирма „Делта гард“ срещу бизнесмена Георги Георгиев и неговата сестра Дора Георгиева затова, че през миналата година, когато ЧСИ влезе във владение в хотела на Георгиев в град Априлци, същият и неговата сестра разпространиха по медиите, че „мутри“ са нахълтали в имота им. С тези свои изказвания нанесли материални щети на фирма „Делта Гард“, които са загубили клиенти и подписването на договори за охрана.

„Делта Гард“ са завели два иска за нанесени материални щети за по 20 000 лв. срещу Георги Георгиев и неговата сестра Дора Георгиева. Днес бе даден ход на делото срещу Георгиева. Делото на скандалния бизнесмен ще се гледа в София, тъй като адресната му регистрация е там.

Ловешкият съд допусна събиране на доказателства. На заседанието на 8 юни като свидетели ще бъдат привикани издателите и главните редактори на вестник „Ловеч Прес“ и агенция „ПИК“.   Припомняме, че Георги Георгиев отрича да е наричал охранителите „мутри“ и обвинява медиите, че именно те са си измисли тази квалификация. Дали популярният като Гошо Гъза бизнесмен и сестра му Дора Георгиева са подвели медиите с неверни новини, или се опитват да се измъкнат от закона, дали медиите не са използвани и употребени и дали няма да им бъде вменена несъществуваща вина, за да се измъкнат други от наказателна отговорност за тяхна сметка – предстои да разберем на 8 юни.

Продължаваме да следим темата!

Коментари