ГОДИНАТА НА МЕЧКАТА!


През 2017 троянският спорт записа редица успехи и покори нови върхове. Най-голямо впечатление направи боецът Преслав Кулеков, който добави към колекцията си три златни медала.Първото състезание за тази година бе по правилника на Сан Да-тотал контакт, където съперниците му не успяха да окажат сериозна съпротива и заслужено златото отпътува за Троян, а големите успехи тепърва предстояха.

На Европейското първенство по комбат рестлинг  в Ливърпул трябваше да се даде отговор, може ли да защити титлата спечелена в София предишната година.Троянецът показа класа и победи всички съперници, за да развее родния трибагреник на най-високото стъпало на почетната стълбичка. В края на годината дойде Световното първенство в Япония, родината на този спорт. Там, освен медал, Преслав търсеше и реванш за загубата от японския представител на световното във Варна преди две години. Късметът му се усмихна и той победи не един,а двамата японци в категорията си. По пътя към двете титли Преслав Кулеков прегази противници от над 10 държави и 3 континента, като не позволи на нито един от съперниците му да отбележи техническа точка. Стилът на борба и външният му вид му донесоха прякора „българската мечка“, на това силно и достолепно животно бе оприличен от треньора на канадския отбор, след срещата с неговия състезател.

След завръщането вкъщи стана ясно,че японската фирма „МИ Спортс“  е подписала договор с българина, като свое рекламно лице и се очаква в най-скоро време да бъде представена тематична серия с неговото име.

 

Коментари