ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“ с един глас разлика в анкетата на TroyanPress! Кой ще е големият победител на 4 април?


В период от една седмица в TroyanPress пуснахме анкета, за да разберем какви са настроенията на избирателите 1 седмица преди Парламентарни избори 2021 на 4 април. В нея до момента са гласували 504 уникални потребителя. Читателите на TroyanPress имаха възможност да избират между основните политически сили, както и опции „Няма да гласувам“ и „Не съм решил/а още“.

На първо място по гласуване се нарежда коалиция ГЕРБ-СДС с 106 гласа (21%). Само един глас след тях е партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (21%). Явно битката между ГЕРБ-СДС и ИТН ще бъде изключително оспорвана в област Ловеч. На трето място читателите гласуваха за Движението за права и свободи (ДПС), което събра 96 гласа (19%), на четвърто място БСП с 55 гласа или 11%. Опцията „Не съм решил/а“ събира 44 гласа (9%), а веднага след нея се нареждат и хората, които няма да гласуват – 33 гласа или 7% от анкетираните. Назад в класацията се нареждат всички останали партии и коалиции, които събират между 1-6% от всички гласували в анкетата на TroyanPress.

Дали по този начин ще се подредят и политическите сили на 4 април за 11 МИР-Ловеч, ще разберем съвсем скоро. Едно е ясно, че ако гласуваме под локдаун, изборните резултатите най-вероятно ще се доближат до резултатите от анкетата, която направихме.

Всичко ще стане ясно на 4 април! Гласувай!

Коментари