Георги Терзийски пред Випуск 2017 на Езиковата: Имаме нужда от Вас, чакаме Ви, преди още да сме Ви изпратили…


Имаме нужда от Вас, чакаме Ви преди още да сме Ви изпратили – тук в Ловеч, в България… Това каза в обръщението си днес към абитуриентите на Езиковата гимназия областният управител Георги Терзийски. Той бе в училището, за да се включи в церемонията по връчването на дипломите на Випуск 2017 г. по покана на директора Радослав Хитов.

„В тържествени дни като днешния е прието да се казват приповдигнати и позитивни слова, да Ви пожелаваме успех и на добър път в живота, да Ви пожелаваме любов и да достигнете звездни висоти, да имате и сбъдвате смели мечти, да срещате вдъхновение, да бъдете непримирими, търсещи, питащи, да бъдете бунтари, да правите своите революции, да променяте света около себе си, да работите за България…  От цялото си сърце Ви пожелавам всичко това. И горещо се моля животът Ви да е изпъстрен с много красиви емоции, с по-малки и по-големи победи в по-малки и по-големи житейски битки и премеждия. Но… нека бъдем откровени – такива няма да ви липсват!, каза още на младите хора областният управител и им припомни стих на Дамян Дамянов, като им препоръча това да е най-важната им опорна сентенция в живота –

„Трънлив и зъл е на живота ребуса
На кръст разпъва нашите души
Загубил всичко, не загубвай себе си
Единствено така ще го решиш…”.

„Не се загубвайте в големия свят, ние имаме нужда от Вас! И Ви чакаме, преди още да сме Ви изпратили – тук, в Ловеч, в България”, завърши словото си Терзийски.

Той връчи дипломата на първенеца на випуска Мелек Ерол Реджеб, която завършва с успех 5.99.

Ловешката Езикова гимназия е сред най-добрите училища в страната, показват резултатите от ДЗИ. От 18 зрелостници в България, които имат 100 от 100 точки е и Силвия Стаменова от Ловеч с максимален резултат по биология и здравно образование.

Коментари