Георги Терзийски: Възможно ли е да сме един отбор!

Да изчистим боклука около болницата!


Тазгодишната кампания на бТВ „Да изчистим България заедно” в област Ловеч ще премине под мотото „Ние сме един отбор! Да изчистим боклука около болницата!”. Изданието на инициативата за пръв път ще се проведе през есента – на 16 септември. Областният управител Георги Терзийски призовава днес на работна среща с териториалните структури на изпълнителната власт в областта жителите на Ловеч да се включат в акцията за почистване на терена около МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” в Ловеч. По този начин ще покажем отношението си и към града, и към държавната болница, подчерта областният управител.

От години теренът около лечебното заведение изглежда позанемарен, обрасъл с растителност, не се виждат алеите, има отпадъци на места. Затова и решихме освен търсенето на адекватни финансови и организационни решения за спасяването на държавната болница в областния център, да дадем своя принос и за почистването на зеленото пространство около сградата. Призовавам и НПО, бизнес и всички граждани, за които нормалното функциониране на държавната болница е важно, да се включат в акцията „Да изчистим боклука около болницата!”. Възможно ли е Ловеч да бъде един отбор ще разберем и на 16 септември, коментира Терзийски. В акцията на Областна администрация ще се включат и екипи от другите държавни институции, ще се включи и екип на Община Ловеч, стана ясно на срещата. Очакваме и общинските фирми, нека не забравяме, че областната болница е и единственото държавно лечебно заведение за община Ловеч, допълни още областният управител.

Областен управител и екипът на Областна администрация традиционно участва в кампанията със своя инициатива, съвместно с Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев”. Тази година новият терен за почистване около многопрофилната болница в Ловеч е в подкрепа на усилията на държавата за стабилизирането на здравното заведение.

Всички общини от област Ловеч сами ще вземат решение как и къде е най-необходимо да се почисти.

Акцията в Ловеч ще стартира на 16 септември в 9 ч. Всеки, който желае да се включи, е добре да разполага с ръкавици и чували за събиране на отпадъците, макар известни количества да бъдат осигурени. Необходими са още храсторези, резачки, лозарски ножици и други средства за подкрастряне на храстите, работи се за осигуряване на техника за извозване на окастрената дървесина и събраните количества отпадъци, поясни областният управител.

Всеки е добре дошъл! Ловеч – един отбор, възможно ли е?!

От старта си в национален мащаб през 2012 г. до днес, „Да изчистим България” се утвърди като най-големия доброволчески и обществен  проект, предприеман досега у нас. Инициативата е част от глобалното гражданско движение Let’s Do It World, което започва през 2008 г. в Естония.

 

Коментари