Георги Марков емоционално: Бойко, обади се на Макрон и Меркел! Президентът готви пуч с платени метежници


Бойко Борисов по най-бързия начин да информира канцлера Ангела Меркел и френския президент Емануел Макрон за случващото се в България. Това апелира премиера депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков.

„Борисов трябва на срещата на върха на европейските лидери в края на седмицата в прав текст да информира колегите си, че в България се готви пуч от платени метежници, начело с президента Радев“, каза пред ПИК бившият конституционен съдия.

„Той лично трябва да информира и то още тази вечер, г-жа Меркел и г-н Макрон, че държавният глава на България е ПРЕВРАТАДЖИЯ, който в нарушение на Конституцията, в парламентарна държава, призовава към метеж и нарича премиера и главния прокурор на държавата, които са законно избрани, „мутри“ и „мафиоти““, апелира Марков към премиера.

„Борисов не трябва да се церемони с този неуравновесен президент и да поиска от лидерите на ЕС, пълната му международна изолация. Бойко е най-лоялният пример за ЕК и с най-дълъг опит, заедно с Меркел и Орбан. Те му дължат тази подкрепа“, допълни той.

Според него, още днес, външният министър Екатерина Захариева, трябва да информира посланиците на ЕС у нас за създалата се ситуация и действията на Румен Радев. „Излизайки от своите конституционни правомощия, държавният глава готви преврат с платени погромаджии“.

„От днес България НЯМА ПРЕЗИДЕНТ! Призовавам правителството и депутатите от мнозинството да не изпълняват неговите актове“, завърши емоционално Георги Марков.

Коментари