Георги Гергов проговори за скандала с подкупите и тайните договорки в БСП


Червените подмолни ходове за лидерските постове в Столетницата бяха разкрити днес на брифинг на ГЕРБ. Депутатът от партията Тома Биков попита дали Корнелия Нинова не е спечелила лидерското си място срещу 30 милиона лева. Сагата с подкупите бе разплетена в ПИК, след като журналистката Ива Николова обяви, че пред нея Бриго Аспарухов е цитирал бившия лидер на партията Сергей Станишев, който обявил от трибуната, че в битката за постове едва ли не са предлагани пари.

ПИК се свърза с един от видните функционери от левицата Георги Гергов, който също бе забъркан в партийната каша. Твърдеше се, че именно с негова помощ Нинова е спечелила лидерското място с преднина пред Михаил Миков.

Потърсен за коментар от ПИК тази вечер, председателят на пловдивското БСП Георги Гергов заяви от Турция по телефона, че това, което на него е било обещано от Нинова, не е дадено и той е останал излъган. Но по този начин потвърди, че в БСП постовете се печелят именно с предварителни подмолни уговорки и обещания.

Г-н Гергов, днес ГЕРБ попита на брифинг дали Корнелия Нинова не е спечелила лидерското си място в съревнование с Михаил Миков, благодарение на едни 30 милиона лева. Вие знаете ли нещо по този въпрос?

-Това трябва да попитате този, който е предлагал и този, на когото е давано.

– А вие участвахте ли в някакви обещания и споразумения, тъй като и вашето име бе намесено активно?

Както виждате, бях излъган. Да, на мен и на Краси Янков ни предложиха да станем зам.-председатели, а моите хора да подкрепят другарката Нинова. В една стая бяхме в НДК и ми предложиха. Питаха ни как виждаме ръководството на партията и аз й казах, че така би ме удовлетворило. Янков беше там също. И Нинова ми обеща, но след това се получи точно обратното.

– Вие, все пак, чули ли сте за тези 30 милиона?

– Преди една година се говореха тези приказки, но нищо не мога да кажа конкретно. На мене каквото ми е предложено аз си казвам. Мишо Миков да каже по тая тема. Тя предложи на мен и на Краси Янков постове, за да спечели с нашите гласове.

– Как ще коментирате тези слухове в червените редици за 30-те милиона – като слух, като компромат?

– Не знам с какъв подтекст се вади този случай…

Коментари