В XXI век къщите в центъра на град Троян се пълнят с екскременти


С нас се свърза д-р Светла Дудевска, която живее на ул. „Васил Спасов” и има наболял проблем вече повече от 3 години.

Мръсният канал на улицата, в зоната между офисите на „Виваком” и „Булсатком”, е запушен необратимо. Не може да бъде отпушен по никакъв начин. Това може да се потвърди от машината, която на всеки две седмици ходи да изпомпва екскрементите. Нуждае се от спешем ремонт. И в момента, тъй като валя дъжд, шахтите и мазетата на къщата на д-р Светла Дудевска са пълни с екскрементите.

Данъците на къщите в централната градска част са достатъчно високи и предполагат, че гражданите трябва да получават съответстващи услуги от общината. Какво да правят хората, които многократно сигнализират за проблема, а помощ от местното ведомство не идва? И в момента мазето е шахтите са пълни с екскрементите! Д-р Светла Дудевска казва, че ще повика „Господари на ефира“, понеже не вижда никакво съдействие. Тук не говорим нещата да станат от днес за утре, защото кметицата е запозната с проблема от 3 години. Това са факти и те могат да бъдат доказани със съответната входящата документация по въпроса. Планирано е да се изработи проект за подмяна на канализацията, но само проект. Докато се подмени канализацията тези хора какво да правят?

Писмено изпратихме запитване до кмета на Община Троян, г-жа Донка Михайлова, с въпроси кога ще бъде направена работеща канализация и какво да правят хората, които живеят на улицата докато същата стане готова?

Очакваме отговора на общината.

Коментари