В 18 часа се открива ежегодният панаир в Угърчин, а утре ТРЮФЕЛ ФЕСТ 2018!


Тази вечер /21 септември/ от 18 часа ще бъде открит ежегодният есенен панаир в град Угърчин. Като около 18:30 часа публиката ще се наслади на концерт с участието на народната певица Бойка Дангова.

Утре  22 септември ще бъде даден старт за трета поредна година на „Трюфел фест 2018 година.“ Фестивалът събира от всички краища на страната търсачи на екзотичната и скъпа гъба. По време на феста посетителите ще могат да видят разнообразие от черен и бял трюфел (белият е най-скъпият в света и достига за килограм до няколко хиляди лева), както и на други видове диворастящи гъби. Ще могат да опитат и сирене, и кашкавал с трюфели направени от Шеф Радев. Площада на Угърчин ще бъде преобразен в типичен италиански стил. Водещ на събитието ще бъде Атанас Стоянов от БГ РАДИО! 

В 12:30 часа ще започнат кулинарните трюфел приключения с Ути Бъчваров, който ще приготви гигантски омлет, в който ще бъдат включени над 700 яйца. По време на готвеното Ути ще проведе и няколко игри с публиката като ще има и състезание по чупене на яйца. Докато се приготви омлета ще има за всички гости италиански сладки и сладолед.

По традиция ще се проведе състезанието „НА ЛОВ… ЗА ТРЮФЕЛИ“, което могат да вземат участие всички, които имат  куче за търсене на трюфели. Записването за участие става предварително на телефон: 0877 02 83 37, както и на място.
Ето и наградите за победители в състезанието:
I място – 300 лв. и луксозна едноетажна къща за кучето победител;
II място – 100 лв.
III място – 50 лв.

Вечерта за доброто настроение на всички ще се погрижат ТИТА, МИХАЕЛА ФИЛЕВА И КРИСКО, а веднага след това публиката ще се наслади на 10 минутна заря, която ще огрее небето на Угърчин.


Коментари