В Троян глобяват „всички“ за неправилно паркиране


В последните месеци сме свидетели на акция от страна на Община Троян и РУ на МВР – Троян, за глобяване на неправилно паркиралите автомобили. Акция, която пешеходците в Троян очакват сигурно от години. Акция, която предполага, че троянските шофьори ще започнат да паркират на местата, отредени за това.

В последната семица получихме множество сигнали от глобени шофьори, които се оплакаха, че в рамките на няколко дни са им били съставени актове от 50 до 500 лв. Да, те са виновни, но дали Общината и полицията не съставят актове избирателно?

Снимката е направена на улица "Христо Ботев"
Снимката е направена на улица „Христо Ботев“ – 30.01. 2016 г.

На елeктронната поща на TroyanPress получихме интересна снимка, на която се вижда две коли, които са спрени на тротоара пред къща, която най-вероятно е на собствениците на автомобилите. Интересното е, че нашият читател споделя, че тези коли си стоят там, необезпокоявани от никого. Друг е въпросът, че не можеш от тях да минеш по тротоара. Единственото решение е пешеходецът да излезе на пътното платно. А въобще да не повдигаме темата за майките с бебешки колички.

Разбираемо е, че всеки иска да спре автомобила пред дома си или пред сградата, в която има работа, но нека да не прекаляваме. А РУ на МВР – Троян, и Община Троян да прилагат закона за всички, а не избирателно.

Защо обаче точно тези автомобили не са глобени, оставяме да си отговорите вие, уважаеми читатели!

Коментари