В РАЗГАРА НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ СЕ ПОЯВИХА АБСУРДНИ ПОСЛАНИЯ, ЛИЧНОСТИ И ПЛАКАТИ НА КАНИДАТИ ЗА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ


И на тези избори по традиция се появиха кандидати за кметове и общински съветници, които ни карат искрено да се усмихнем – заради посланията, заради личностите или дори заради начина, по-който изглеждат предизборните им плакати. 

Гол мъж – кандидат за кмет и общински съветник в столицата, Майката на драконите от сериала „Игра на тронове“ във Велико Търново, новият Ценко Чоков – съветник от Севлиево, Милко Калайджиев – кандидат за кмет на Свиленград са само част от бисерите в тазгодишните избори. 

И изненадите не спират до тук – моторист кандидат за кмет, снимка в кръчма, снимка пред стена или снимка от фейсбук, поставена на предизборен постер, вече красят стените на малки и големи градове у нас. Може би не са изненада и редицата правописни грешки, които не всеки ще забележи, пленен от цялостното излъчване на агитационните материали. 

И докато повечето кандидати обещават ред, справедливост и честно управление, от плаката на кандидата за кмет на Тетевен на БСП се носи посланието „Да дадем 2-ри шанс на тетевенската ракия“, но така е – как да са спокойни хората за града си, ако ракията им не е на първо място. А на плаката ясно се вижда задрасканата троянска ракия. 

Дали тази година спорът на местните избори е за ракията или за мезето, за изваяните мъжки тела или за хората от народа, предстои да разберем. 

Тези кандидати за кметове и общински съветници със сигурност успяват да привлекат вниманието и да приковат погледите – за съжаление, извън сферата на политиката.

Източник: flagman.bg

Коментари