В Орешак е така: Имаш крава, пиеш мляко – нямаш крава, нема млеко…


„Aкo си кмет имаш улица, ако не си кмет нямаш улица“ , уви така е в Орешак с корумпиран кмет пред пенсия.

Горната метафора най-добре описва ситуацията повече от 12 години в Орешак. За тези 12 години кметът асфалтира улицата до къщата си, а останалите – като станат кметове. Това наш читател написа гневно, защото, както всички виждаме, пътят пред неговата къща прилича на офроуд писта, докато при кемта за една дупка преасфалтираха цяла улица. Питаме Кмета какви са критериите, по които избра да асфалтира неговата улица, а не ул. „Втора“?

Защо Кметът още не е отговорил на петицията на 16 жители на село Орешак, които настояват да бъде ремонтирана улица „Втора“? Защо не е взето отношение по проблема? Все пак това е вилната зона, а Орешак е туристическа дестинация. Не е ли време този Кмет да стане и да си тръгне достойно и да освободи мястото за някой млад и можещ? Припомняме, че преди няколко години кандидат за кмет беше Красимир Баталов (Краси Горския), човек доказал се, че знае и може.

Ние продължаваме да следим случая и няма да оставим нещата така, защото улица „Втора“ трябва да бъде асфалтирана, макар кметът на Орешак да няма имот там!

Коментари