В казармата с кметъла на Ловеч


Ясно стана, че Община Ловеч ще организира фестивал на независимостта през есента. Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев се вживява в ново амплоа, а именно мениджър на метал и рок групи. Предвижда се фестът да се проведе в бившата казарма в Ловеч, но няма да бъде безплатен. Таксата ще започва от около 25 лв. на ден. Колко хитро измислено! На Деня на независимостта на България да дадеш толкова пари, за да слушаш рок музика, е просто нелогично. Не и на този ден! (нищо против този жанр). Явно Цонко се опитва да намери нов град, който да го превърне в столицата на рока. Припомняме, че новият кмет на Каварна оряза доста от метал проявите в морския град.

Най-вероятно ще се опитат да вързродят рок фестивалите, които преди години събираха хиляди в Ловеч. Фестове, на които се събираха хора от всички краища на страната, но тогава имаше голям спонсор – Гриша Ганчев. А споменатият г-н Ганчев сега се занимава с Висша Лига, ЦСКА, Литекс отчасти, въобще с неща, които са много далеч от рока.

Сигурно кметът на Ловеч – г-жа Корнелия Маринова иска да развие културните събития в града, но дали това е начинът? Това ли е точната музика, която искат да слушат жителите на града на люляците? Някой попита ли ги?

Друг е въпросът, че едни такива фестивали се свързват с много количество бира и други вещества. Независимостта на България ще бъде отпразнувана не къде да е, а именно в бивша казарма. Казармата е(беше) символ на българската армия, а не място за сбирка на група хора, които пият в неограничени количества алкохол. За независимостта на нашата скъпа родина са дали живота си хиляди българи. Нека не забравяме, че в Ловеч се е крил не кой да е, а Апостола! Сега обаче Ловеч ще отпразнува този толкова значим за българската държава ден с… метал фестивал.

Всички българи трябва да се радват, че сме независима държава, но не трябва да забравяме благодарение на какво сме независими – на всичката кръв на нашите деди, изляла се по земите на България или на нечия рок група, която е мотивирала нашите въстаници? Я малко по-сериозно!

Сега няма да се лее кръв, защото вече сме независими, но ще се лее бира, защото сме зависими!

Ясно е едно, че Ловеч вече освен кмет си имат и КМЕТЪЛ! Нека пиршеството да започне!

Коментари