По покана на народния представител Иван Миховски група от област Ловеч гостува в НС


Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с група от 30 общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ от Троян и Угърчин в парламента. Те бяха на посещение в Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ-Троян Иван Миховски. По време на срещата Цветанов разясни пред присъстващите акценти от Закона за съдебната власт, който се гласува днес в пленарна зала. „ГЕРБ допринася за намаляването на противопоставянето в Народното събрание, защото знаем, че недалновидните конфронтации внасят напрежение и в обществото. Ние винаги сме показвали, че сме отговорна партия, затова търсим консолидация с всички парти по най-важните теми. За нас е важно да изчистим и най-малките недоразумения, свързани със законодателните инициативи, които се обсъждат и приемат в парламента”, подробно обясни той.cvetan-cvetanov-mihovski-gerb-sreshta-troyan-lovech-ugyrchin-2
Цветан Цветанов призова представителите на ГЕРБ в Троян и Угърчин също да не влизат в конфликти на местно ниво. „Нетърпимостта е недопустима. Всички български граждани имат равни права и задължения. Всеки има право да се възползва от интегритет, да има своята лична и професионална реализация”, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ. Цветанов подчерта, че силата на партията е в еднаквото отношение към всички хора, независимо от техния етнос или религия. Той даде множество примери с представители на ГЕРБ, които са намерили своята реализация в местната власт, законодателната власт и в различни институции.
„Всички ние трябва да се противопоставим на тероризма. Не трябва да допускаме страхът да ни завладее, защото той създава психоза. Целта на терора е точно това – да създава страх в правовите демокрации. Затова трябва да бъдем бдителни, да работим за по-добрата интеграция и да се борим с популизма. Ниският социален статус, безработицата – това са предпоставки за развитие на такива явления след най-уязвимите групи от обществото”, заяви още Цветан Цветанов.
“Ние в ГЕРБ не делим хората на наши и ваши. За нас е важно всички да могат да водят един нормален живот. Но каквито и действия да се предприемат за хората по места, всички политики започват от тук, от Народното събрание”, приветства гостите си депутатът Иван Миховски.
Народният представител от ГЕРБ-Кърджали и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева проведе дискусия с присъстващите за работата й с жители на райони със смесено население. Тя бе категорична, че хората трябва да бъдат съпричастни и толерантни помежду си, за да се съхраняват демократичните права и задължения на всички български граждани. Посетителите от Троян и Угърчин имаха възможност да задават своите въпроси и да присъстват на пленарното заседание в Народното събрание.

Коментари