Врабево събра за празника си гости от близо и далеч


За пета поредна година жителите на троянското село Врабево честваха Св. Панталеймон – закрилник и покровител на лечители и фармацевти. Благодарение на кмета Радион Стратев /ГЕРБ/ при перфектна организация два дни жители и гости се наслаждаваха на богата културна програма и много забавления.
gostiПо покана на народния представител Иван Миховски сред гостите на Врабево бе и колегата му Цвета Караянчева, зам.-председател на ПГ на ПП ГЕРБ. Тя поздрави врабевския кмет, избран за четвърти мандат, за чудесния празник и отличната организация. Гости на събитието бяха също и кмета на oбщината Донка Михайлова, председателят на ОбС Николай Тодоров, гл. инспектор Радостина Петкова – началник на РУ.
Празникът започна със спектакъла „Искри“ на Националната гвардейска част и Ансамбъла на въоръжените сили на Република България, които събраха в петък вечер мало и голямо на площада, а любимците на публиката Гуна Иванова и Орлин Горанов изпълниха обичани от всички песни. Стана ясно, че Врабево е първото село, в което се представя програмата на гвардейците ни.
С тържествен водосвет, отслужен от Ловчански митрополит Гавриил в параклиса „Св. Панталеймон“ в местността „Гяур байр“ започна вторият ден на празника. Бе създадена и възстановка на исторически събития, свързани със село Врабево, с участието на членове на Дружество „Традиция“ Априлци – Троян. Празнична музикална програма продължи с участието на плевенския оркестър „Панорама“.
По думите на кмета на Врабево Радион Стратев, за да се случи двудневният празник на Св. Панталеймон, който се провежда последната събота на юли, заслуга имат и много хора и фирми, които са помогнали и на които всички сърдечно благодарим. Това са изпълнителният директор АД „Софарма“ Огнян Донев, Марин Радевски и фирмата му „Калинел“, „Фито фарма“, Кольо Петков, Радослав Чолаков, Петко Пенков, Мариян Манджуков и ПП ГЕРБ.
В дните на празника да бъдат с жителите на Врабево дойдоха и областният управител Ирина Митева и заместниците ѝ.

Коментари