Вокална група „Мона Лиза“ с концерт в Троян


На  18-ти Август, 2017 г. от 11 ч.  в Троянския манастир,а на 19-ти  от 18 часа пред сградата на община Троян, женската вокална формация МОНА ЛИЗА от региона  на Прованс съвместно с дамския хор при  НЧ „НАУКА- 1870 г.” и фолклорният ансамбъл „Траяна” ще изнесат съвместен концерт от български и френски песни и танци.
Хорът с диригент Изабел Финк за 4-ти път посещава града ни, а съвместните концерти с дамите от хора на читалището са вече традиция.
Концертът на провансалския хор в гр. Троян е краят  българското им турне, след концертите в градовете  Пловдив и Варна.

Създадена през 2000 г.  женската вокална група  Мона Лиза с лекота изпълнява песни от френския и световен фолклор и съвремие, както и църковно песнопение, а публиката винаги е очарована от красивите гласове и артистичен подход към музика.

Групата, дирижирана от Изабел Финк,  е съставена от певици от региона  на Прованс, но репертоарът им представя различни епохи и култури.

Изпълненията им  са характерни още със своите запомнящи се аранжименти и подчертано артистичен подход на сцената, които са дело на творческия и семеен тандем Изабел и Жан Пол Финк.

 

Коментари