Випуск 75 на СОУ „Васил Левски“ Троян получи дипломи на тържествен акт


Розалина Русенова – директор на СОУ „Васил Левски“ – Троян

Тържествен акт за връчване на дипломите за завършено средно образование на Випуск 75 на СОУ «Васил Левски» -Троян се състоя в четвъртък, 18-ти юни, в салона на НЧ „Наука 1870“.

Общо 96 зрелостници, обучавали се в 4 паралелки, получиха документ за завършено средно образование. Дипломите връчи директорът на училището Розалина Русенова.

75-тият випуск ще остане в историята на училището като първият, в който завършват ученици, обучавали се в чуждоезиков профил с интензивно изучаване на английски и с втори чужд език испански. Това са 12а клас, с класен ръководител Ана Кисьова.
12б клас, профил ,,Природоматематически“, с основни профилиращи предмети информационни технологии, математика и информатика. Това е първият випуск с прием след 7-ми клас с интензивно изучаване на английски език, с класен ръководител Иванка Карамфилска.

диплом1В 12в клас, професионална паралелка ,,Организация на хотелиерството“, се дипломират 26 ученици под класното ръководство на Пешка Вачева.

12 г клас, технологичен профил – туризъм – атрактивна специалност с възможности за успешна реализация в областта на туризма, с класен ръководител Дарина Гадевска.

13 от зрелостниците на СОУ „Васил Левски“ завършват не само с дипломи за средно образование, но и с престижните сертификати на Cambridge English – удостоверение за техните отлични езикови умения, един ученик е защитил сертификат и за владеене на испански език, петима зрелостници са получили сертификати за компютърни умения от Microsoft IT Academy, като до дни за такъв документ ще се явят на изпит още трима.
22 от зрелостниците получиха Свидетелства за трета степен на професионална квалификация по професията „Хотелиер“.

Официални гости на тържествения акт бяха Донка Михайлова – кмет на община Троян, Георги Терзийски – заместник-областен управител, Еленко Начев – началник на РИО на МОН – Ловеч, Ангел Балев – в качеството му на председател на Общинския съвет.
Донка Михайлова пожела на зрелостниците много смели мечти, защото само те правят хората наистина големи. Пожела им също да свържат съдбата си с нашия град, защото Троян има нужда от млади и талантливи хора.

Георги Терзийски посъветва младежите да се радват на света и на малките чудеса, които ни доближават до всемирната любов.

Георги Терзийски – заместник-областен управител на Ловеч

Поздравителни думи произнесе и Еленко Начев,който даде висока оценка за постиженията на зрелостниците на СОУ „Васил Левски“ – Троян. Той припомни, че училището е на челни позиции в националните и в областните класации по резултати от изпити, олимпиади и състезания.
По своите резултати от държавните зрелостни изпити (ДЗИ) СОУ „Васил Левски“-Троян е на първо място в област Ловеч по Английски език – Отличен 5,75 (при среден успех за областта 5,22, а за страната 4,58); по География и икономика –Мн.добър 5,17 (при среден успех за областта 3,82, а за страната 3,65); по Математика –Мн.добър 5,38 (при среден успех за областта 4,90, а за страната 4,14) и на второ място по български език и литература след ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ с успех Много добър 4.93(при среден успех за областта 4,26, а за страната 4,21) .

От общо поставените на випуска 192 оценки на двата ДЗИ 39% са отлични, 45% са много добри, 15,5% са добри и само една оценка(0,5%) е среден. 16 ученици са с по две отлични оценки.
Средният успех на випуска от дипломите е Мн. добър 5.10, а от ДЗИ – Мн.добър 5.16, като зрелостниците от профил „Чуждоезиков“ завършват средното си образование с абсолютно еднакъв резултат от дипломите и от ДЗИ – Отличен 5,57.

Първенец на випуска е Симона Цочева Стойкова, която бе наградена със златен медал. Тя бе удостоена и с наградата „Знание“, която се връчва на ученик, с доказан интерес към науката, избран от Педагогическия съвет по 10 критерия, съгласувани между дарителя, училищното ръководство и учителите.

Розалина Русенова заедно с първенеца на Випуск 75 – Симона Цочева

Симона Цочева завършва с отличен 6.00 по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование. Успехът й от ДЗИ също е отличен. През петте години в паралелката с профил „Чуждоезиков” тя е първенец на класа.
Наградата „Знание”, която Симона получи, е придружена със статуетка, чийто автор е най-добрият български художник-бижутер Анжело Красини, и е с паричен еквивалент от 1000 лв. Дарител е Иван Радев – възпитаник на училището и първенец на випуск-1978 г. От името на дарителя наградата бе връчена от кмета Донка Михайлова, която също е възпитаник на училището и първенец на випуск 1977г. Тя пожела бъдещи успехи на зрелостничката и й подари книгата „Организираният ум“ от Даниъл Левитин.

Със сребърен медал бяха удостоени Любослав Георгиев, Никол Ночева, Камелия Касакова, Михаела Вълчева, Виктория Георгиева, Петко Ангелов, Калин Кирилов, Ванеса Николова и Ивайло Чавдаров. Всички сребърни медалисти получиха от Училищното настоятелство чрез председателя на Съвета на настоятелите-Виолета Маркова и председателя на финансово – контролния съвет Валентина Варчева по 100 лева, а всички отличници получиха и книги от издателство „Класика и Стил“ ООД, осигурени от инж. Лилия Цанкова.
С почетни плакети на училището бяха удостоени Мая Гладкова, Северина Стоянова, Изабела Иванова, Георги Банков, Елица Досева и Радослав Калчев.децата
Плакет „За цялостен принос“ получи Кристина Йорданова от професионалната паралелка „Организация на хотелиерството“.

За родителите на всички отлични и изявени зрелостници училището бе подготвило Благодарствени адреси.

Празнична атмосфера по време на тържествения акт на връчването на дипломите и наградите на Випуск 75 бе създадена и от изпълненията на музикалните таланти на СОУ „Васил Левски“- Мира Попова и Христо Христов. Интересен акцент бяха и видео визитките на класовете, изработени от училищната творческа комисия.

Снимки: страница на СОУ „Васил Левски“ – Троян във фейсбук

Коментари