ВИДЕО! 58 години – Начално училище “Христо Ботев“- Троян! 58 години – история, знания и опит!


Начално училище „Христо Ботев“ град Троян отбелязва своя патронен празник

На 29.04.2021 г. Начално училище „Христо Ботев“ за 58 път чества своя патронен празник – време за  почит и признателност, време за равносметка, нови търсения, планове, очаквания  и мечти. Празникът се посреща в трудна обстановка и в условия на социална изолация, но с още по-голямо желание да се покаже, че неповторимият творчески и революционен дух на нашия патрон Христо Ботев, е още жив. С гордост днес всички носим името БОТЕВЦИ – достойни наследници на едни истински родолюбец и борец за свобода.

„Да си учител и ученик в това училище е чест и призвание. Прекрачвайки прага му, всеки може да усети духа и магията на една традиция, събрала  в сърцето си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството на идния ден. Защото НУ“Христо Ботев“ е модерното и съвременно училище, с иновативността в преподаването и организацията на учебния процес, с използването на интерактивни методи на обучение, в които учениците са не просто обучаеми, а и партньори на своите учители“, отбеляза в своето слово госпожа Мариана Митова – директор на училището.

Да си Ботев наследник е отговорност, отговорност, която ни задължава да пазим и уважаваме земя, народ и традиции. Празникът вдъхновява ученици и учители дни наред да творят красота –  презентации, рисунки, апликации, модели, видео поздрави и послания, посветени на празника. Под надслов „С Ботев в сърцето“ са обявени конкурси, блицтурнири по математика, спортни игри, провокира малки и големи да обогатяват своите знания за  живота и делото на великия българин. Училището се превръща в един малък музей на една дългогодишна история, ревниво пазена от редица поколения. Деца и родители рисуват големи пана, в които сякаш намират отражения редица детски послания и мечти. Учениците от 1. и 2. клас показват своите умения по краснопис и математика. От всяка класна стая се чуват ботеви стихотворения, а на двора се провеждат спортни турнири по народна топка и щафетни игри.

Коментари