ВИДЕО!”Хапче за милиони”- как Огнян Донев стана мултимилионер


Документалният филм на журналиста от Канал 3 Снежана Хитова „Хапче за милиони“ дава отговор на въпроса как Огнян Донев стана мултимилионер.

„Хапче за милиони“ разказва историята на „Софарма“ и Огнян Донев, който от съветник на вицепремиера в правителството на БКП – Огнян Дойнов се превръща в бизнесмен, претендиращ, че успехът му е плод на неговия предприемачески нюх и търговски талант.

В него авторът разказва как печелившо държавно фармацевтично предприятие се приватизира за символична сума с политически протекции и бизнес-машинации.

В „Хапче за милиони“ може да видите интервюта с хора, преки свидетели на криминалната приватизация, много непоказвани до момента документи и свидетелства.

От тях става ясно, как държавата в лицето на Министерството на здравеопазването е била ощетена, както и къде са потънали парите на българските лекари и медсестри, работили в Либия.

За порочните схеми разказват д-р Христо Димов, бивш изпълнителен директор на „Експомед“ и бивш председател на борда на директорите на „Софарма“, Ангелина Бонева от Центъра за защита на правата в здравеопазването, депутатът Емил Димитров в ролята му на ревизор, народните избраници Данаил Кирилов и Веселин Марешки, бизнес-партньори на Донев, представители на държавното обвинение.

Филмът е с автор Снежана Хитова и операторите Николай Стоянов, Серафим Серафимов, Валентин Едрев и Борислав Добрев – постпродукция.

Коментари