ВИДЕО!Станислав Анастасов: България трябва да се възползва от 4-та Индустриална революция


Има една констатация в обществото, че процесите в икономиката и
политиката са горе, долу в същото състояние като през 1989 г., има много дефицит на демокрация. Благодарение на едноличното управление на ГЕРБ през последните 10 години отчитаме също, че и икономиката, и обществото искат промяна, искат нормалност, искат диалог между институциите, искат да се възстанови демокрацията, затова и нашата цел е възстановяването на държавността в България.
Четвъртата технологична революция се случва дори в момента както си говорим. България, като част от Европейският съюз, така или иначе е част от един глобален пазар, в който конкуренцията е много сериозна и когато програмираме най – вече нашите средства от Европейските фондове, когато програмираме развитието на страната, ние не просто трябва да се съобразим, какво се случва в момента в Европа, там се изисква една дълновидност, като така или иначе Европа ни помага.


Трябва да видим какво ще се случи след 10, 20 години и да можем да разчетем знваците така, че ние да правим иновативни неща.
Нашите млади хора, които работят и в България и навън имат усет към тези работи.

Друга тема е, че държавата в момента не може да отключи този потенциал именно, защото липсва програма за развитие, липсва програма за след 20, 30 години, каква ще бъде нашата икономика, къде ще бъде България за веригите на доставки.
ДПС има доста ясна представа, имаме доста подготвени кадри, имаме и програма за ускорено догонващо развитие, която ще се възползва от четвъртата индустриална революция.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари