ВИДЕО!“ДАРИ ДОБРО“! Историята на Светломир Петков от село Ломец


Светломир Петков Петков на 42 години от село Ломец, който е загубил слуха си напълно през 2014 година. Проблемът при Светльо започва да се появява още през 2009 година, но при преглед не е установен сериозен проблем. В течение на времето започват да се появяват и други проблеми като световъртеж и залитане. През 2013 година на Светльо са му установени туморни образование влявото и вдясното ухо в МБАЛ „Свети Иван Рилски ЕАД“ – София. В същата година му е направена операция на лявото ухо за премахване на тумора и загубва напълно слуха с него. Една година по-късно постъпва отново в същата болница за  операция на дясното ухо. И от 2014 година Светломир НЕ чува напълно!

От този момент нататък, Светломир и неговото семейство правят множество консултации с доктори, при които се установява, че с дясното ухо има минимален шанс да започне да чува. За тази цел, Светльо има нужда от средства за изследвания, лекарства, пътувания до болницата в София и евентуално операция.

В момента той живее заедно с родителите си в село Ломец. Светломир спира да работи след загубата на слуха си. Семейството е изключително бедно и нямат средства, с които да продължи лечението на техния син. В момента и комуникацията с него е изключително трудна и има нужда да бъде закупен специален таблет и специализиран софтуер, за да може да контактува с хората.

Светльо мечтае един ден да чува отново поне с едното ухо и да работи. Той е изключително силен мъж и трябва да му бъде даден този шанс. Можем да сбъднем тази мечта на Светломир като се съберем на 1 декември от 18:30 часа в НЧ „Наука 1870“ на благотворителния концерт „Дари добро“.

Ние вярваме в доброто, повярвайте и вие! 

Коментари