Вандалщина или…


Отново повдигаме една тема, която за някои ще изглежда дребна и не толкова важна, отнасяща се до….кражбата на цветя. Но този път  в огромни количества  – съсипани цветни фигури, откъснати и захвърлени цветя.цветя

В последните 2-3 години и троянци, и гостите на града отбелязват новия облик на площада и на градинките през летните месеци. Красиво и естетично подредени цветя в оформени нови, цветни лехи, цветната премяна на троянската стомна, красивите цветни пеперуда и охлюв.  Всичко това е заслуга на Община Троян и на работниците от Общинското предприятие „Комунални услуги“. Не може да не отбележим, че тяхната работа предизвиква възхищението на хората, минаващи през централния площад, а от тази година – и на други места в града.

Разбира се кражбата на цветя има и своето финансово изражение и това не е маловажно.  РУ на Полицията ще направи всичко възможно да установи нарушителите, на които ще бъде наложена  санкция. Припомняме, че гражданка на Троян преди време бе разпозната и глобена с по 50 лв. за кражба на едно цвете.

За половин ден бяха засадени нови цветя. Но си задаваме въпроса – дали това е вандалщина,  постъпка,  насочена срещу политиката на Община Троян за естетизиране на градската среда или нетърпимост към всичко, което създава настроение и е красиво.

Общинска администрация

снимка: presa.bg

Коментари