Валери Симеонов с тежки думи срещу платените протести на Божков и безотговорното поведение на метежника Радев


За мен няма никакво съмнение в достоверността на записите, предоставени от прокуратурата на медиите. Всяка вечер агресивни групи провокират полицията, замерят ги със стъклени бутилки. Всичко това явно цели нагнетяване на напрежението и го очаквахме. Това, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Симеонов заяви, че в момента сме свидетели на опит за подмяна на конституционното управление на България от хора, които искат подмяна. По повод записите Симеонов заяви, че е изключително притеснително и самонадеяно изказването на Божков, че тълпата се тиражира от мрежата, което означава, че има директно управление, а изводът е, че голяма част от протестиращите са изпратени именно от хазартния бос.

„Не вярвам, че може да събере 10 хиляди души, но съм убеден, че не са малко тези, които пращат на протестите“, допълни още зам.-председателят на Народното събрание. По думите му винаги когато едни политици не са доволни от резултатите и има недоволни хора от властта е нормално да има протести.

Валери Симеонов припомни абсолютно режисираните протести срещу цената на горивата, въпрещи че те са били намалени. „Не виждам основание и сериозна причина за тези протести. Не е сериозно след 6 месеца да искат оставка на Иван Гешев. Ефективността на прокуратурата е извън всякакво съмнение“, заяви Валери Симеонов и определи като похвално разследването в президентството. Симеонов допълни, че навсякъде има протестиращи и запита кое пресиленото в претърсването на само два кабинета и то със съдебни заповеди. „Не е ли нормално когато има съмнения и доказателства да се влезе и да се проверят кабинетите на тези двама секретари“, заяви още Симеонов.

Лидерът на НФСБ подчерта, че законът е над всичко, а той повелява, че когато има сериозни основания и подозрения да се направят всички необходими проверки.

„Не може властта да изпълнява мераците и щенията на няколко хиляди човека“, категоричен бе Симеонов и допълни, че Конституцията определя по какъв начин се определя властта – чрез избори. „Няма никакво основание да подаваме оставка, вие чухте ли един аргумент. Искаме оставка защото вдигнахте двойно пенсиите, че спасихте България от бежанци, че икономическите показатели са стабилни, въпреки пандемията“, заяви Симеонов.

„Радев излиза като нацупено детенце, защото влизате в къщичката му. Няма никаква отговорност към държавата“, каза още Симеонов.  

Коментари