Валерия Дочева: Мечтая един ден моите възпитанички да намерят място сред бъдещите поколения „Златни момичета” на България


валерия3Валерия Дочева e на 22 години от Стара Загора. Средното си образование завършва в родния си град – в СОУ „Максим Горки” (по-известно като руската гимназия) с профил руски и английски език. В момента е студентка в Националната спортна академия „Васил Левски“, специалност художествена гимнастика. Паралелно с това е и треньорка по този спорт в родния си град. За Валерия спортът и по-специално гимнастиката са нейният живот. Започва да тренира на 5 години и завършва състезателната си кариера на 20 години. От времето, в което се е състезавала, има множество медали и грамоти от различни по ранг състезания

– Как се чувствате дни преди конкурса МИС БЪЛГАРИЯ 2015 ?
Развълнувана съм. Дебютантка съм в тази област, но вярвам, че ще се представя достойно. Иначе се чувствам прекрасно и чакам с нетърпение големия финал.

– Защо решихте  да участвате в конкурса за красота?
Всичко се случи съвсем случайно. Една сутрин се събудих и реших да пробвам нещо ново и различно за мен. И си казах: „Защо пък да не се насоча към модата?!“ В Стара Загора се проведе кастинг за конкурса „Мис България 2015“, явих се и журито избра мен. И ето ме днес сред 18-те финалистки на най-престижния конкурс за красота в нашата страна.

– Как мислите, че ще се промени животът ви след  участието в този конкурс, валериянезависимо от класирането?
Надявам се животът ми да се промени в положителна посока. Интересът ми към модата нараства с всеки изминал ден и мисля, че след конкурса, освен с треньорска дейност, ще се занимавам и с мода.

– Как се отразява популярността Ви сред Вашите познати?
Всички мои познати и близки ме подкрепят и са до мен. Не мисля, че популярността оказва или ще окаже влияние върху взаимоотношенията ми с близките за мен хора. Аз си оставам съвсем нормално момиче, не се възнасям в облаците и съм сигурна, че това ще е така и занапред. И тук е мястото, където бих искала да кажа на всички едно огромно „благодаря” за това, че са с мен!

– Много конкурси за красота са нагласени. С наближаването на МИС БЪЛГАРИЯ 2015 имате ли впечатление, че и с този конкурс се случва нещо подобно?
Засега нямам такова впечатление и искрено се надявам това да не е така. Дано наистина короната бъде взета от най-достойната.

 – Вие сте изключително красиво момиче и предполагам, че имате много ухажори особено около конкурса. Имате ли човек (гадже) до себе си и какво е неговото мнение за Вашето участие в конкурса ?
Да наистина покрай участието ми в конкурса интересът към мен се засили доста. Дали имам човек до себе си? Не, нямам.

– Големите конкурси за красота са обвързани с някакъв вид благотворителност. Какво е мнението Ви за благотворителността и дали бихте поели някаква инициатива в тази посока след конкурса?
Подкрепям благотворителността, аз самата винаги помагам, когато и с каквото мога. Надявам се, че средствата, които се събират, наистина отиват за конкретната кауза, към която са насочени. Да, бих поела инициатива и тя би била насочена към спорт за хора с увреждания.

– Какво мислите за Бойко Борисов, Сергей Станишев, Ахмед Доган и Волен Сидеров?
Мнението, мисля, да го запазя за себе си. Не че нямам такова, но като имам предвид случващото се в нашата държава, е най-добре наистина да не отговоря на този въпрос.

–  Какво е Вашето мнение за войната в Сирия?
Всичко, което се случва в момента по света е много плашещо. Надявам се по-скоро този ад да приключи и доброто да победи. Поклон пред всички загинали.


wlaer–  За какво мечтаете?
Мечтая за един по-добър свят без насилие, без завист, без злоба, без войни и без още куп негативизми. И не само мечтая, аз вярвам, че това ще бъде така!
В личен план мечтите ми са насочени към професията ми. Както казах треньорка съм по художествена гимнастика и мечтая един ден моите възпитанички да намерят място сред бъдещите поколения „Златни момичета” на България.

– На финала на нашия разговор, защо хората да гласуват за Валерия Дочева?
Ами защото Валерия е едно нормално момиче. Усмивката никога не слиза от лицето й, а предвид времената, в които живеем, мисля, че една истинска, топла усмивка би стоплила душата на всекиго. Ако хората желаят да виждат усмивката ми и в бъдеще, нека ме подкрепят.
Спортът ми е дал много и ме е научил никога да не се предавам – няма да го направя и сега.

Митко Динушев

 

Коментари