Български фестивал на сливата – традицията продължава


Сред всички неочаквани събития, които съпътстват настоящата 2020 г., се стремим да спазим и част от утвърдените традиции. Традиции, които повдигат духа, носят усещането за общност, развличат и оживяват общината. Една от най-любимите е Български фестивал на сливата. С цялата условност на ситуацията, в която страната се намира през последните месеци, Община Троян се готви за посрещане на приятелите на Фестивала отново през септември.

Български фестивал на сливата тази година ще се състои на 19 и 20 септември, а ден по-рано – на 18 септември в Троян ще се състои събитие, вплетено във Фестивала, но посветено на десетата годишнина на НД „Традиция“.

Юбилеен бал „Троянски жур“, конференция, изложба и концерт може да посетят гостите на Троян в петък, 18 септември. Традиционното дефиле, запалване на казана за изваряване на ракията и откриването на Български фестивал на сливата ще са в съботния ден – 19.09. На 20 септември жителите и гостите на общината ще се насладят на откритата сцена и концерт. През настоящата година на откритата сцена участие ще вземат основно местни, читалищни състави, които подготвят с много любов своите изпълнения.

Български фестивал на сливата ще се състои както в Троян, така и в село Орешак, каквато е и дългогодишната традиция. Скоро Община Троян ще обяви и програмата за събитието.

Коментари