Български и чуждестранни музикални звезди ще участват в Международния фестивал на музиката и изкуствата JAM ON THE RIVER в с. Дебнево


1 август 2019 г., с. Дебнево. Второто издание на Международния фестивал на музиката и изкуствата JAM ON THE RIVER, ще се проведе за поредна година на местността „Лъка“ в с. Дебнево, община Троян, от 13:00 ч. до 21:30 ч. на 3 август 2-19 г., събота.

Музикалната програма включва:

13:30 – 14:00 – Радко Петков, победителят от „Гласа на България“ за 2017 г.
14:10 – 14:40 – Групата за народни танци в с. Врабево 
14:50 – 15:20 – Ани Ненова, носителка на първа награда от „Път към славата“ 
15:40 – 16:20 – Ансамбъл за народни песни и танци „Елица“ към читалище „Христо Ботев – 1911“ с. Врабево
16:40 – 17:10 – Радко Петков и Ани Ненова
17:30 – 18:30 – NOVO5 – рок, блус, прогресив
19:00 – 20:00 – JAM BAND: Вероника Тодорова (акордеон), Матиас Дьорзам (кларинет, саксофон), Кристофър Херман (виолончело), Ангел Димитров (китара) и Стефан Тодоров (ударни)
20:30 – 21:30 – Духова музика „Заедно“ – гр. Троян

Освен вдъхновяваща музика, Международен фестивал на музиката и изкуствата JAM ON THE RIVER включва:

  • Демонстрация на керамично изкуство – грънчарското колело ще съпровожда музиката в ритъма на талантливите ръце на майсторите грънчари. 
  • Рисунки на стъкло ще радват очите ви с творбите на Неда Личева. 
  • Синергия на изкуствата и материалите ще демонстрира Габриел Илиевски чрез използването на различни материали – восък, камък, цимент, боя, фолио.
  • За децата са предвидени различни творчески работилници и сме осигурили материали – приложно изкуство с хартия, правене на хвърчила, оцветяване и изработване на хартиени фигури

Гостите ще могат да се насладят на традиционни български ястия, месо и зеленчуци на скара, понички, гофрети, студена бира, безалкохолни напитки и още лакомства за малки и големи, които ще бъдат сервирани от професионалисти в български носии.
Предвидени са шатри и чадъри, а ако някой загрее прекалено много в ритъма на музиката, вировете на река Видима надничат с бистрите си очи точно отдолу! 

Освен на традиционните пейки, гостите ще могат да поседнат и на сламени бали и да се усетят натуралния дъх на вълшебната природа на Балкана. 

ВЕРОНИКА ТОДОРОВА

Основите на музикалното и обучение полага Мариета Жекова в троянската музикална школа. По-късно Вероника продължава музикалното си обучение в Дийц-Германия. От 2005 до 2007 г. е студентка в частната Джаз-академия на Ренцо Руджиери – Италия, след което завършва и инструментална педагогика в Музикалната академия в Дармщад – Германия. По време на 26-годишния си музикален път, Вероника, наричана „акордеонист №1 в света“, сяда на сцената на едни от най-престижните международни и световни музикални конкурси и фестивали в Германия, Италия, Австрия, Холандия, Норвегия, Финландия, Швейцария, Словакия, Румъния. Три пъти носител на първо място от Акордеонен конкурс в Пловдив, първо място от „Citta di Lanciano“ – Италия, „Primus Ikaalinen“ – Финландия, „Deutsche Meisterin 2006“ – Германия и много други. През 2004 г. основава „Вероника Тодорова Бенд“, с който издава първите си два албума „Rosso“ и „Balkan Train“, които бяха представени и на българската публика по време на турнето им през 2008 година. През последните 10 години групата взима участие в редица фестивали и турнета, някои от които с радио „HR3“ и „Deutsche Welle“ – Германия. В момента Вероника участва в различни международни проекти заедно с музиканти като Кристофър Херман, Рафаел Цвайфел, Райнер Михел, Бодек Янке, Салман Гамбаров, Каролине Тон, Тамара Лукашева, Синтия Завен и много други. С част от тях основава и групата „Eurasians Unity“, която печели престижната наградата „World Music Prise“ за 2015 г., а две години по-късно издават с подкрепата на Гьоте институт и първия си албум. От 2017 г. Вероника е диригент на „Мандолинен оркестър – Хайлигенрот“ и „Акордеонен оркестър – Идщайн“. 

МАТИАС ДЬОРЗАМ

Матиас Дьорзам – роден през 1960 в Манхайм, Германия. Завършил кларинет, флейта и композиция в музикалната консерватория Майнхайм и саксофон и композиция в Swiss Jazz School в Берн, Швейцария. Известен в Европа с проекти като Rodgau MonotonesDe-PhazzStuttgarter Philharmoniker,French Acoustic. В своя стил на свирене, Матиас обича да се движи по границите на различни жанрове и умело да ги слива.

АНГЕЛ ДИМИТРОВ
Освен като изпълнител Ангел Димитров е известен и като композитор и аранжор. През 2006 г. започва работа в Българско национално радио в оркестъра за народна музика като солист – оркестрант. Наред със студийната и концертна дейност в БНР осъществява и многобройни проекти с музиканти като Теодосий Спасов, Недялко Недялков, Стоян Янкулов – Стунджи, Иво Папазов, Петър Ралчев и много други. Виртуозните му изпълнения съчетават различни стилове като рок, джаз, блус, латино и го правят изключително интересен за българската и световна музикална сцена. 

КРИСТОФЪР ХЕРМАН

И за да не се осъмните в световната класа на нашето музикално фестивално вдъхновение, представяме ви вторият музинат от великолепната JAM BAND, която ще свири от 19:00 ч. до 20:00 ч.: Кристофър Херман – виолончелист. Родом от Франкфурт, Германия. Доцент в Kronberg Academy – консерваторията „Emanuel Feuermann“. Заедно с интереса му към класическата и модерна музика, през годините се събужда и любопитството към джаза и музиката от различни култури. Създава свой собствен език в тонове, с който се отличава през годините на музикалните сцени както в Германия, така и в САЩ, Англия, Румъния, Австрия, Швейцария, Италия и Франция. 

ДУХОВА МУЗИКА „ЗАЕДНО“ – ГР. ТРОЯН

Духова музика „Заедно“ – гр. Троян – амбициозни, усмихнати, с хъс, желание и дарба да свирят. Те са момчетата, които на шега тръгнаха и станаха любими на публиката. За 5 години имат зад гърба си над 1000 национални изяви. Носители на златни медали и отличия от многобройни фестивали като „Искри от миналото“, „Фолклорен извор“ – Царевец, „Фестивал на духови оркестри“ – Поморие и други. Днес групата обединява възпитаници на Музикална академия, „Панчо Владигеров“ София, АМТИИ – Пловдив както  и на Великотърновския университет. Българското, пъстрото, истинското и фолклора са посланията, което носи музиката на момчетата от „Заедно“.

РАДКО ПЕТКОВ И АНИ НЕНОВА

Радко Петков и Ани Ненова – едни от големите гласове на България, солисти на Студия“Гласове“ с вокален педагог Мариета Жекова.
Едва на 19 години, Радко Петков е обещаващ изпълнител, по-познат като победителя от Гласът на България за 2017 г. Носител на многобройни конкурсни награди, полуфиналист от България търси талант, финалист в Големите надежди, първо място в Национален конкурс на МОН – Пловдив.

Гласът и талантът на Ани Ненова я водят до редица участия в престижни национални и международни конкурси и фестивали, където печели призови награди. Първа награда от „Път към славата“ – София, награда на телевизионния зрител от ПИРИН ФОЛК – Pirin Folk Сандански, „Гран При“ от „Петнадесет лалета“ – Хисаря, първа награда от европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ – Добрич и много други.

ГРУПА NOVO5

NOVO5 – група, която свири стиловете рок, блус и прогресив. Любовта към музиката събира през 2017 Боян Ненков – китара, Христо Василев – китара, Пламен Балабанов – бас и Стефан Тодоров – ударни. Групата има издаден студиен албум и редица клубни участия в страната.

АНСАМБЪЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ „ЕЛИЦА“ КЪМ ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ – 1911“ С. ВРАБЕВО

Ансамбъл за народни песни и танци „Елица“ към читалище „Христо Ботев – 1911“ с. Врабево е създаден преди 22 години по идея на Марияна Ставрева. В репертоара на ансамбъла са включени обработени народни песни и танци, предимно от Северна България. Музикален ръководител е Михаил Радев, а художествен – Милка Стратева. Групата има десетки награди от национални и международни фестивали и конкурси.

ГРУПАТА ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ В С. ВРАБЕВО

Групата за народни танци в с. Врабево се сформира през 2010 година от ентусиасти, обичащи българските хора. Танцуват с голямо желание и любов. Хореограф е Велислава Вълкова.

За повече информация:

Яна Пеловска 0878634459

Коментари