Българин финишира пръв в Троян


64-та Международна колоездачна обиколка на България

Българинът Стефан Христов, състезател на турския отбор „Брисаспор“, спечели втория етап /Пловдив – Троян/ от 64-ата Международна колоездачна обиколка на България. След него се наредиха Олег Земляков /“Вино фор евър“ – Казахстан/ и Никита Сталнов /“Севън ривърс сайклинг тийм“ – Казахстан/ Заради падане на няколко състезатели предишния ден, 30 август, на старта в Града под тепетата застанаха 112 от 120-те участници в тура. В Троян те финишираха доста разпокъсано, а не в компактна група, около 18 часа. Очевидно катеренето на Беклемето при 30-градусовите температури бяха оказали влияние.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Освен жълтата фланелка за лидер в класирането Стефан Христов облече и бялото трико на червени точки за активност. Словакът Патрик Тибор спечели зелената фланелка за най-добър катерач, а бялата – за най-перспективен млад състезател – облече Олег Земляков.

След награждаването на победителите в етапа председателят на Българския колоездачен съюз Петър Бончев връчи на троянския кмет Донка Михайлова плакет за принос в развитието на колоезденето и за възраждането на Обиколката: „С благодарност за това, което направихте за българското колоездене в тези трудни времена“.

„Радвам се, че като организатори и тази година успяхме да поднесем на любителите на колоезденето в Троян това чудесно състезание на мъжество, сила и интелигентност. Троян обича този спорт, защото е дал петима победители в Обиколката, защото троянстото колоездене има почти 120-годишна история, защото градът ни и днес има своя колоездачен клуб „Хемус“ с президент Тодор Колев, който прави много, за да могат и съвременните троянски деца да обичат този спорт, каза Михайлова в отговор и пожела успех на състезателите в оставащите до края на тура етапи.

Коментари