БСП – ТРОЯН предложи „интересни“ личности за президент и вицепрезидент на България


КОМЕНТАР:
Предвид предложените кандидатури за кандидат-президентска двойка на предстоящите избори тази година, явно старата червена партия се е изчерпала откъм кандидати, които могат да наистина да привлекат избиратели. По-долу имената, които са издигнати от троянската организация на БСП ясно подсказват за липса на кадри. От 10 години БСП нямат спечелени нито едни избори! Дали червената партия ще оцелее след тези избори или ще бъде нейния крах, ще разберем през октомври. Интересно е наистина и коя ще бъде кандидат-президентската двойка и на техните основни опоненти – ГЕРБ. Предстои една интересна или може би предрешена битка за президентските избори! Битката тепърва предстои, а ние избирателите ще наблюдаваме с интерес!

Корнелия Нинова, проф. Искра Баева, проф. Иван Илчев и ген. Бриго Аспарухов са личностите, които БСП Троян предложи за президент и вицепрезидент на своя разширен пленум на 23 юли. Те бяха излъчени след продължителни дебати от общо четиринайсет предложени кандидати от всички основни партийни организации на БСП в община Троян. Гост на пленума беше секретарят на Областния съвет на БСП Ловеч Петър Моев.

Ръководството на БСП Троян припомни на присъстващите важната роля на Президента за нашата държава, както и отговорностите, свързани с неговите изборни, законодателни, представителни и арбитражни функции, както и че президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България и се избира за мандат от 5 години.

На пленума стана ясно, че общинската организация на БСП Троян е за президент, който е избран в честно проведени избори, отразявайки подкрепата на повечето граждани на Република България. Той трябва да бъде реален обединител на българската нация и в своята дейност да доказва себе си като патриот и социално мислещ човек. Президентът трябва да бъде гарант за създаването на справедливи закони в Народното ни събрание; да не преследва милитаристични намерения, а да защитава добросъседството и мира с всички страни.

БСП Троян застана зад идеята за бърза и коренна промяна на отношението на България към Русия, като тази промяна да бъде визуализирана с конкретни действия.

Не на последно място българският президент трябва да притежава нужната за държавен глава компетентност, широка обща култура и гъвкавост при решаване на важни въпроси , касаещи вътрешната и външна политика на Република България.

Общинската организация на БСП Троян смята, че най-наболелият проблем във вътрешен план е демографският срив. Във външен план най-актуален и сложен е въпросът със стабилността и бъдещото развитие на Европейския съюз.

Според БСП Троян са нужни спешни разговори с всички партии в лявото пространство за промяна на модела на президентско управление.

Източник: bsptroyan.com

 

РЕКЛАМА: ФЕСТИВАЛ НА БАЛКАНСКАТА МУЗИКА И КУХНЯ В СЕЛО ОРЕШАК

Коментари