БСП издигна Казанджиев за четвърти кметски мандат


БСП издигна Минчо Казанджиев за четвърти кметски мандат. Това съобщиха присъствали на днешната конференция на червените в Ловеч. В битката за кметското място влязъл и бившият областен управител и дългогодишен председател на общинския съвет Милко Недялков, който загубил с 14 гласа разлика тайния вот. За Казанджиев гласовете си дали 54 от делегатите на партийния форум, за Недялков – 40.
Конференцията преминала в толерантен тон, в какъвто стил щяла да протече и предизборната кампания наесен.
С Милко сме приятели отдавна, заявил след избора Казанджиев, той ще бъде изключително полезен не само като общински съветник, а и като важен участник в прякото управление на общината, намеквайки по този начин, че най-вероятно ще предостави на Недялков важен ресор като зам.-кмет в следващия си мандат.
Преди това Недялков упрекнал своите, че партията няма алтернатива на Минчо Казанджиев, „не сме отгледали кадър, който да бута нас двамата, а не ние да се бутаме“. Той подчертал още, че кандидатът за кмет трябва да се яви на изборите с подкрепата и на други леви сили, за да не се стигне до загуба, и това трябвало да е в следващия месец важната задача на общинското ръководство, на депутата от БСП и на областния председател. Недялков заявил още, че ако загуби вътрешнопартийната битка, няма да излезе срещу БСП, а ще работи за победата й в Ловеч. Същата готовност декларирал и Казанджиев: „Независимо от резултатите от състезанието между мен и Милко, аз се чувствам отговорен, моята кауза са Ловеч и БСП, ще остана и ще работя за спечелването на изборите“.
Като основен враг на БСП на вота наесен участниците в конференцията посочили ГЕРБ, затова те трябвало да влязат в битката абсолютно единни. Към това призовал и депутатът Димитър Горов, определил надпреварата между Казанджиев и Недялков като джентълменско състезание между двама достойни кандидати. Това според него била и първата стъпка в правилната посока за спечелване на местните избори в Ловеч.
Левицата в Ловеч определила и модела и структурата на кандидатската си листа за общински съветници, конкретните имена щели да станат ясни през септември. Сред номинираните имало и досегашни съветници, и нови имена – сред тях докторите Иво Петракиев и Николай Въцов, пиарът на Милко Недялков в областната администрация Ганчо Чурков, пиарката на библиотеката и сърце и душа на центъра за работа с доброволци Албена Йончева, адвокатът Станислава Давидова, зам.-кметът Пенка Николова. В листата щели да бъдат включени 33-ама съветници, от които 28 партийни кандидатури, една на коалиционен партньор и четири от гражданската квота. В нея младежите щели да са не по-малко от 20 %, а жените – не по-малко от 30 на сто.
Социалистите утвърдили и кандидатите си за кмет във всичките 23 села в общината, в които ще се проведе пряк избор.

Източник: www.lovechonline.com

Коментари