Босът на „Артекс“ Пламен Мирянов кум на Лозан Панов! Шефът на ВКС контролирал актовете на компанията. После лапнал с жена си евтини апартаменти от кумовете. Чака се оставката му


Шефът на Върховният касационен съд Лозан Панов продължава да се ослушва за оставката си ден след като се разбра, че жена му е придобила буквално на безценица скъпи апартаменти от строителната компания „Артекс“. Както ПИК вчера съобщи, съпругата на Панов – Елисавета, удари в земята Цветан Цветанов и Цецка Цачева в аферата „Апартамент гейт“.

Това не е никак случайно, защото шефът на „Артекс“ Пламен Мирянов и жена му Весела са кумове на Лозан Панов и втората му жена Елисавета!

Двамата архитекти са свидетели при сключването на гражданския брак на шефа на ВКС и втората му съпруга, сключен на романтичната дата 14 февруари 2015 г., показва брачното им свидетелство от район „Средец“ в столицата, с което ПИК се сдоби.

Пламен и Весела Мирянови са се оженили през далечната 1987 г. в Благоевград и след това заедно развиват строителния гигант „Артекс“, като успяват да създадат тесни връзки с толкова важни хора като шефа на ВКС Лозан Панов. Как и защо той ги е избрал за кумове на втория си брак с вдовицата Елисавета, само може да се гадае, но взаимната полза и за двете семейства е видна и проследима в годините.

Две години преди да им кумуват Мирянови продават на жената на Лозан луксозно жилище от 172 кв.м. и два гаража в кооперация на ул. Елемаг“ № 32 в елитния столичен квартал „Изгрев“ или общо 211,2 кв.м. срещу едва 93 004,5 лв.!

Това е близо четири пъти по-евтино от цените по това време в района – през 2013 г. средната стойност на квадрат там е била 1100 евро, а жената на Лозан Панов е купила за 225 евро. Така получава жилище за близо половин милион срещу едва 100 бона.

Случаят е в пъти по-скандален от тези с политиците, тъй като Панов е в абсолютен конфликт на интереси. Върховният административен съд под негово ръководство е институцията, която е била ангажирана да ревизира документите за строителството на кумовете си от „Артекс“.

Продължението виж ТУК. 

Коментари